2018-10-07
《蟹仙》 #食在元朗📍元朗西菁街10號好順泰商場地下16-17號舖-成日都係到諗有咩餐廳想食 有日經過呢間食蒸氣海鮮嘅鋪頭成日都排隊 心諗係咪咁好味 於是就約埋朋友黎試試佢✋🏻有3款價錢嘅海鮮餐 分別係$198/$298/$398我地今次就揀左🔹$298海鮮餐🔸越南頂角膏蟹🔝/罕有大黃奄 (2人一隻)🦀頂角膏蟹 真係超級超級多膏 愛膏人士必試!🔸澳洲青年龍蝦🔝 (2人一隻)龍蝦大大隻☺️一大啖食落去真係好幸福🔸日本廣島蠔/紐西蘭青口每款嗌左兩個試下 兩樣都好好味 蠔係好creamy 青口就正常🔸紐西蘭大蟶子/日本大元貝我地淨係要左蟶子 超級正!!🔸越南貴妃蚌/象拔蚌仔好多肉 蒸完仲有好多精華係個殼到 飲埋佢 好鮮呀🔸深海龍躉片/深海龍躉頭腩龍躉又真係好小會食 肉質鮮嫩肥美 仲有層膠原蛋白呀🔸泰國海中蝦🦐每人兩隻 超級鮮甜 😂平時唔剝殼嘅我為左佢係值得架🔸翡翠九孔鮑魚已經刷乾淨嘅鮑魚 一啖食左佢 夠爽口 正🔸蔬菜籃🌽食完哂海鮮再食d菜清一清 粟米超甜 蒸菜都係第一次🤭四人同行送椰汁官燕燉雪燕最後再食埋個南瓜豬骨粥底加埋蔥/莞茜撈埋就食得 每人兩碗KO d水份岩岩好 個粥好綿好鮮 仲有d南瓜
📍元朗西菁街10號好順泰商場地下16-17號舖
有3款價錢嘅海鮮餐 分別係$198/$298/$398
我地今次就揀左🔹$298海鮮餐
🔸越南頂角膏蟹🔝/罕有大黃奄 (2人一隻)🦀
頂角膏蟹 真係超級超級多膏 愛膏人士必試!
🔸澳洲青年龍蝦🔝 (2人一隻)
龍蝦大大隻☺️一大啖食落去真係好幸福
🔸日本廣島蠔/紐西蘭青口
🔸紐西蘭大蟶子/日本大元貝
我地淨係要左蟶子 超級正!!
🔸越南貴妃蚌/象拔蚌仔
🔸蔬菜籃🌽
食完哂海鮮再食d菜清一清 粟米超甜 蒸菜都係第一次
🤭四人同行送椰汁官燕燉雪燕
最後再食埋個南瓜豬骨粥底
加埋蔥/莞茜撈埋就食得 每人兩碗KO d水份岩岩好 個粥好綿好鮮 仲有d南瓜同豬骨 層次🆙
全部都會由店員幫你蒸 計好哂時間 食完一轉蒸下一轉時間岩岩好🤭好彩唔洗自己蒸 一陣蒸到過哂龍
食完之後同店員傾計先知,原來呢間鋪嘅老闆係香港嘅海鮮入口商,日日直接空運海鮮到店鋪,難怪樣樣都咁新鮮咁好味啦,值得一試👏🏻
建議book位 真係滿座 一食就食兩個鐘唔好哂時間等
留意返 星期五六日係有$28/位嘅附加費 想再抵d就星期一至四去食啦
🍴9/10