2018-06-22
吉之島每個星期三都叫做"超級星期三", 有好多食品都特別平, 賣個5蚊10蚊20蚊不等, 而每個月既2號同20號就叫感謝日 thanksgiving, 有會員卡就有5%.而今日就係20號既星期三估唔到呢間包店都跟隨著aeon做同樣既折扣, 真係平到你唔信, 出面大連鎖店賣梗6蚊一個菠蘿包(空氣包) 既年代, 呢度有約5款包賣梗5蚊 再加個5%off, 而部份包都有做8折不等用人山人海黎形容呢度就最適合不過了, 返工前已經有人龍排隊入黎, 本師奶有幸下午都買到包包做下午茶紫菜年糕: 呢個唔算係包, 係年糕呀, 有甜醬油係面, 我極like 忌廉包: ($5) 我見到人地一夾就3個3個咁夾, 我都買左一個, 忌廉香口軟熟, 至抵推介咖哩牛肉包: ($5) 見到咁既樣實冇死, 我家人食左話好味呀芥末香腸包: 佢另一款係香腸包, 由10蚊減到8蚊, 我照食呢個, 已經俾人掃剩得幾個排隊排到去隔離鋪頭, 開哂4個收銀好快手, 唔知下次我有冇機會再掃包呢