餐廳: 稻香超級漁港 (朗屏商場)
資訊:

2017-12-04 2406 瀏覽
今次算是自入秋立冬以來第二次在這𥚃吃的晚餐。呢間地方好大好闊落,燈光又充足,老人家同我都好滿意。上次試咗大閘蟹,今次試新推介,就是金蒜烤雞,上菜給我們的驚喜,由於她認得我們次來的時候喜歡影相,相機食先的原因,來了一個好大的雀籠,而𥚃面是我們點的烤雞,扺讚,除了賣相觸目之外,好香蒜味,鷄皮好脆,肉質好滑,唔太鹹,半隻都是衹不過$48,仲好抵食𠻹!第二道菜就是魚香茄子煲,熱辣辣的煲身,裡面的醬汁熱到好似水滾咁,茄子軟冧冧,魚香味濃餸白飯一流。再加一碟鮮竹鯪魚浸翡翠,上菜時都熱的,但等了一陣,再食時就開始覺得魚肉有啲腥湯都是一樣,賣相又麻麻,溫室菜苗太瘦,有渣,呢碟菜認真差咗少少。總括酒樓每一個員工服務態度欣勤有禮,笑容滿面,酒樓甚至洗手間都好乾淨,令我們食得開心又安心。

金蒜烤雞
魚香茄子煲