2024-09-06 583 瀏覽
灣仔藍屋附近餐廳林立,今次三五知己又想chill下食西餐,揀左Fini's 意式風味餐廳。原來Fini’s係2011年成為第一家賣紐約披薩的餐廳。職員非常有禮細心,介紹菜式時會詳細解說,因為有朋友唔食辣,更建議我哋辣醬分開另上,滿足哂所有人既口味。Salumi 先嚟一份cold cut,咸香味較濃郁,肥瘦適中,作為開胃菜一流。Popcorn Shrimp 香脆炸蝦,粉量好多,一口size食起上嚟好方便。Frank's White 呢個Pizza就係店員推介,自製pizza新鮮焗起熱辣辣,好薄皮,芝士味超濃厚,最特別係加上松露同蜜糖,令到食落口有咁油膩。Tiramisu 最後上甜品時係成盤即切,正宗既Tiramisa真係唔同啲,好有層次,配合得好好,值得推薦。

Salumi

Popcorn Shrimp
香脆炸蝦,粉量好多,一口size食起上嚟好方便。

Frank's White

Tiramisu