2024-07-04
又係一間滋味好店呀🦥,有好嘢食緊係介紹比大家🪄,佢係喺台灣超出名嘅段純貞牛肉麵😸,店名係為咗紀念老闆嘅已故祖母改㗎🤲🏻~牛肉麵確保係用👯♀️最新鮮優質嘅牛肉整🙌🏻,仲獲得台灣美食教父嘅5星好評💞💞!!🤹🏻♀️原來段純貞牛肉麵都分別進駐✨荃灣同✨旺角同✨灣仔,同✨黃竹坑,仲有✨將軍澳添!咁就可以隨時食到佢啦🌠!🍄即刻睇睇我食咗啲咩啦:💓🖤💓🖤段純貞牛肉麵🖤💓🖤💓黑糖珍珠鮮奶🧋:鮮奶有濃濃奶香🥛,感覺奶源好新鮮🍦,配搭甜甜嘅黑糖更加係味道滿分🍮,仲有好有咬口嘅珍珠🍹,展現咗滿滿嘅台式特飲嘅風格🍡西瓜荔枝沙冰🍨:🍧沙冰即叫即整,一試即有冰震感🧊,令你冰涼一夏🌬️,西瓜🍉配搭荔枝🍒,有濃郁嘅水果香🍑,兩種水果組合得好好🍎清湯牛肉麵🍜:以慢火細燉出清甜淡雅🥘的牛肉湯底以及口感鮮嫩的牛腱肉🍖,為你帶來清爽又充滿肉香🥓的滋味享受🥩。燉濃湯雞麵🍲:湯底以大火熬製🔥,逼出雞隻精華到湯底中🍜。搭配慢煮雞腿🍗,每一口都品嚐到充滿濃郁香醇的鮮甜雞湯🧄及雞肉的軟嫩🥓。鹽酥雞🍤:外層炸至金黃酥脆🧅,鹹香味道濃郁而不過火🍳,雞肉嫩滑多汁🍗,每一件都份量十足🍝,令人回味無窮🫕。新鮮豚肉鍋貼🍲:選用多重延揉程序🍛輾壓而成
🍄即刻睇睇我食咗啲咩啦:
💓🖤💓🖤段純貞牛肉麵🖤💓🖤💓
黑糖珍珠鮮奶🧋:
西瓜荔枝沙冰🍨:
清湯牛肉麵🍜:
燉濃湯雞麵🍲:
鹽酥雞🍤:
新鮮豚肉鍋貼🍲:
選用多重延揉程序🍛輾壓而成的餃皮🥟,皮薄卻不易破🥘,而內餡的豚肉鮮嫩多汁🫕,將脆爽及鮮甜帶入口中🥟🥟。