2024-10-24 444 瀏覽
呢日lunchtime同朋友試試OVOCAFE,好開心我哋撞到間好西出嚟🤭Impossible Meat漢堡呢個Impossible Meat漢堡係完全素食但模仿真漢堡嘅口感。Impossible Meat嘅質感非常接近牛肉,甚至有一種類似燒烤嘅香氣。新鮮生菜令呢個漢堡更添清新感,完全唔會覺得油膩,就算係肉食愛好者都會覺得滿意!🍔🥚忌廉芝士牛肝菌扁意粉呢款忌廉芝士牛肝菌扁意粉係一個充滿濃郁風味嘅主菜。芝士醬同扁意粉融合,濃郁但唔會過膩,牛肝菌嘅香氣突出。呢道菜食落去真係非常滿足,特別係芝士愛好者一定會鍾意!🍝🧀黑松露炒蛋豬柳漢堡呢個黑松露炒蛋豬柳漢堡係一個充滿層次嘅菜式。炒蛋炒得軟滑,仲帶有淡淡嘅黑松露香氣,呢個香氣係成個漢堡嘅靈魂。配上嫩滑嘅豬柳,味道濃郁但不會過重。🍳🍔香芒沙律呢道香芒沙律非常適合作為開胃菜。芒果嘅甜味同生菜嘅清爽配合得非常好。令成個沙律食落非常輕盈,係一個健康而清爽嘅選擇。🥭🥗忌廉芝士西蘭花湯呢個忌廉芝士西蘭花湯入口非常滑溜,芝士味道濃郁,配埋西蘭花嘅味道,形成咗一個好好嘅平衡。湯底唔會太厚重,飲完之後覺得好暖胃。🥣🧀紅豆抹菜麻糬麻糬外皮軟糯,內餡係香甜嘅紅豆餡,
Impossible Meat漢堡
忌廉芝士牛肝菌扁意粉
黑松露炒蛋豬柳漢堡
香芒沙律

忌廉芝士西蘭花湯

紅豆抹菜麻糬
麻糬外皮軟糯,內餡係香甜嘅紅豆餡,配埋淡淡嘅抹茶味,整體味道唔會太甜,非常平衡。麻糬嘅口感q彈,呢個甜品係一個非常滿足嘅餐後點心。🍵🍡

榴槤大福
榴槤餡料香濃,對鍾意榴槤嘅朋友嚟講絕對係天堂。大福嘅外皮軟糯,內餡係香醇嘅榴槤同忌廉混合,口感豐富且絲滑。雖然榴槤味道強烈,但大福整體甜度控制得好好,唔會過甜,榴槤控一定唔會失望!🍈
2024-10-09