6天前
🍱餐廳:Owens(將軍澳)🏫地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖今晚同老公又係揀地點非常方便的將軍澳中心嘅Owens開餐,唔單止嘢食好味,招呼亦非常週到,老公話下次會再嚟幫襯🥰🥰~法式龍蝦湯真材實料,有龍蝦肉,湯底濃郁,口感綿密,正呀😍~蒜蓉及芝士焗生蠔兩款味道每樣各人都試一隻,大大隻嘅生蠔焗得剛好,不會水汪汪,好味道👍~脆炸魷魚鬚必點嘅小食啦.外面炸得酥脆,内裡嘅魷魚鬚爽口彈牙😋~露絲瑪莉香草燒羊架有三大件,燒得剛剛好.羊架外面微焦 ,內裡仍保持微粉紅色,肉質鮮嫩,另外有很多配菜如薯仔、蕃茄仔同西蘭花,份量相當之多,終於啲薯仔要打包留返聽日晏晝食啦😊~德國脆皮鹹豬手外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,有調味適中的香料,帶來豐富的口感層次,而且份量足,值得一試🥰~開心果麻糬提拉米蘇之前喺太子分店食過便愛上了這款麻糬甜品,一於再食,揀咗我最鍾意嘅開心果麻糬提拉米蘇一齊分享,真係好鍾意麻糬的嚼勁口感,又唔會太甜,食完超滿足❤️~飲品我哋揀咗熱香茅生檸蜜和蜜桃乳酪。前者結合了茶香和檸檬的清新,呢類熱飲我最啱;老公梗係鍾意蜜桃乳酪,話佢清爽又滋味😋將軍澳呢間分店又大又靚,除咗整體食物質素高
🏫地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓135A號舖
~法式龍蝦湯
真材實料,有龍蝦肉,湯底濃郁,口感綿密,正呀😍
~蒜蓉及芝士焗生蠔
~脆炸魷魚鬚
必點嘅小食啦.外面炸得酥脆,内裡嘅魷魚鬚爽口彈牙😋
~露絲瑪莉香草燒羊架
~德國脆皮鹹豬手
~開心果麻糬提拉米蘇
~飲品
將軍澳呢間分店又大又靚,除咗整體食物質素高外,全間餐廳嘅職員都係微微笑的.真係食得好開心,第日一定會再來呢😍