2018-10-17
喺新寶戲院睇完戲旁邊有間玻璃屋餐廳, 睇睇餐牌原來又係台式菜, 仲有芝士奶蓋!一入門口就好似大陸有啲大型飲料店咁有我最鍾意嘅芝芝桃桃~ 不過唔知係咪季節過咗, 已經整唔到。所以就揀咗招牌奶蓋茶呢杯野真係好正,芝士奶蓋好綿滑!飲落口芝士味岩岩好!仲要有好多好多芝士係面平時返大陸飲, 一兩啖就冇晒, 今次好滿足! 而且佢嘅茶底好特別,會有甘香味! 對佢嘅鐘愛已經超出左大陸某間既連鎖店佢啲杯真係好似飲品店咁 好靚❤️呢個嘅腸仔份量有啲小,雖然台灣腸出面食都好貴~呢個台灣腸真係好好食佢烤既口感同大細切到岩岩好!仲好有肉汁!柚子雞翼~ 佢都俾咗好多柚子做調味料呢個係招牌墨魚丸 墨丸好足料,配泰式辣醬好正嗌主菜會送兩碟青瓜前菜~ 一開始我完全無視左碟青瓜,最後冇嘢食夾兩舊又發現幾好食 。個醬汁調到啱啱好,同青瓜好夾我第一次見黃色嘅豆腐佢嘅形狀好得意口感就同香港差唔多呢餐都唔差,淨係個芝士奶蓋已經加哂分!絕對絕對會成為常客😂!唔記得講個五花豚肉... 原來已經唔夠相可以再share~ 豚肉份量好足!個味道好好食!總結個環境幾開揚 , 應該可以坐足全日~啲嘢食幾好食特別係小食~最後無敵芝士奶蓋
一入門口就好似大陸有啲大型飲料店咁
佢啲杯真係好似飲品店咁 好靚❤️
呢個嘅腸仔份量有啲小,雖然台灣腸出面食都好貴~
柚子雞翼~ 佢都俾咗好多柚子做調味料
呢個係招牌墨魚丸 墨丸好足料,配泰式辣醬好正
我第一次見黃色嘅豆腐佢嘅形狀好得意口感就同香港差唔多
呢餐都唔差,淨係個芝士奶蓋已經加哂分!
絕對絕對會成為常客😂!