2021-12-21
臨近聖誕節🎄有朋友生日🎂我哋食完lunch之後喺旺角行街,經過呢間甜品店,覺得好靚,仲有好多芋頭甜品🍮就好想嚟試吓~港式糖水六色$60有六隻唔同嘅顏色嘅芋圓,每隻色都代表唔同味,幾鍾意青綠色嘅蜜瓜味,好香甜,芋圓食落煙煙韌韌,好正!佢係用咗椰皇鮮奶露,好香甜嘅椰奶味~軟滑嘅芋泥,而且暖暖地,幾正~桃膠幾煙韌,幾有咬口,水晶凍粉透明,長條型,幾滑,幾特別暖笠笠火鍋$118一大個甜品火鍋🍲仲有煙出嚟,打卡好靚!用咗椰汁初芋露,同樣係香甜嘅椰汁🥥好濃郁~仲有西米露,火鍋超級豐富,有唔同嘅顏色芋圓,食落好有咬口,仲有香甜嘅紅豆等等嘅甜品食材紅梅谷$88一大碗棉花冰,有士多啤梨為主,亦都有士多啤梨醬,食落凍凍地,綿質嘅感覺,好香滑,淡淡嘅奶香味,唔會覺得好甜,有酸酸地嘅士多啤梨味🍓中間仲有香甜又軟滑嘅士多啤梨味雪糕🍦仲有士多啤梨味嘅啫喱,超級豐富,好正~黃金廣場$88係芒果味嘅棉花冰,有芒果粒粒,酸酸甜甜,仲有黃色嘅芒果醬🥭同樣幾香甜,幾鍾意佢嘅棉花冰同埋芒果味雪糕🍦芒果味幾濃郁,同樣酸酸甜甜,雪糕都好軟滑,食到好飽麻薯波波四重奏$62有唔同顏色嘅麻薯波波,配埋Oreo曲奇碎碎🍪旺仔饅頭碎碎同紅
港式糖水六色$60
暖笠笠火鍋$118
紅梅谷$88
黃金廣場$88
麻薯波波四重奏$62
有唔同顏色嘅麻薯波波,配埋Oreo曲奇碎碎🍪旺仔饅頭碎碎同紅色曲奇碎碎等等~仲有糖漿,成個配搭都超級豐富,麻薯波波食落幾有咬口,幾特別