2021-04-23
<<Thursday Couple 為食記😋👣>>今日去左屯門影相,順便就同男朋友重遊舊地,😂😂,應該係話佢陪我重遊兒時舊地,去左一個小社區入面,呢到係以前我同妹妹細佬過嚟探姨媽,會係到住幾日嘅地方!記得呢到好多好嘢食,尤其係小店嘅小食!好正!念味道!好多間可以揀,今日黎到都見到好多新舊式嘅小店,有一間特別想介紹下!就係發現有一間小店,係賣好好味嘅餃子,見有幾多人買,所以我哋都決定買黎試下!仲有佢個名好搞鬼!叫餃里😂😂我講個陣,男朋友仲問: 「搞我?」仲見到佢嘅員工係店內即刻包啲手士餃子,又飽滿,又足料,大大粒!好正咁!🥰🥳加上佢嘅餃子種類都好多,口味特別!有幾個都幾有特色,佢冇一般嘅白菜豬肉餃,反而一個叫椰菜豬肉餃!另外仲有泡菜餃子,粟米芝士,同埋好多唔同特色等等。仲有分湯餃同煎餃兩款!我哋見佢嗰個九隻三拼自由選,幾吸引,可以試曬佢幾款餃子,所以就叫咗呢個!咁就各叫左一個煎餃同埋一個餃試!煎餃就揀左佢個咖喱餃,不過好似好好賣!我地都得翻一份,但呢個真係十級推薦,味道好似咖喱角,又夠大粒,煎得唔會太乾身,又有汁,正,好想再食,可惜得三隻!同男友分贓唔均😂
<<Thursday Couple 為食記😋👣>>
仲有佢個名好搞鬼!叫餃里😂😂我講個陣,男朋友仲問:
「搞我?」
加上佢嘅餃子種類都好多,口味特別!
煎餃就揀左佢個咖喱餃,不過好似好好賣!我地都得翻一份,但呢個真係十級推薦,味道好似咖喱角,又夠大粒,煎得唔會太乾身,又有汁,正,好想再食,可惜得三隻!同男友分贓唔均😂😂🥳
之後一款,芝士粟米都好推薦,粟米一粒一粒咁,好脆,口感好好,可以食好多粒都唔厭!🥳🥳呢兩個煎餃超推!😋😋好食!
之後嘅湯餃叫左紫菜,芹菜,同椰菜!🥳🥳椰菜果個好特別,好少食到,口味好好,同豬肉好夾,芹菜個香味都好岀,同好爽脆鮮甜,呢兩款都有驚喜,反而紫菜果個就普通啲,無咁突岀!☺️所以中意湯餃可以試上面兩款!正!🤩🥳
同埋佢係係用豬骨湯嫁!日式嘅果道!
仲想講佢每份餃子都會跟一盒仔辣菜譜,加埋同個
餃子一齊食,好好味,轉換口味,又有口感,辣味又夠!🔥🥳
Btw 如果素食者!佢有素餃嫁!🍀🌱