2010-03-18
~~飯店就在家對面馬路~~由以前中學已經常常幫襯~最喜歡吃紐約芝士蛋糕(切餅)和蛋撻和出了一段時間又沒售了的鮮牛奶布甸(十字奶)~試過其他不同芝士蛋糕就覺得麻麻~~最好味都係紐約芝士蛋糕~~><最衰因為質地唔太適合做生日蛋糕~~因為上面唔可以做到水果的裝飾...會令蛋糕質定變(店員講的)不過個蛋糕真係好好味~~蛋味好重好香芝士味。講返正題先,今次一個好朋友生日,而她喜歡的公仔卻十分難找,係美心東海堂一定買不到,在我一次買蛋撻時發現店內有很漂亮的公仔圖案蛋糕,就問店員,原來只要有圖,非常利害的師父就能夠畫到>3<!!!如果要立體大約1個月前訂,因為吃蛋糕人數太少,實在吃不了3磅蛋糕(立體一定要3磅以上),但能夠畫圖已經很高興。朋友收到蛋糕開心到不斷重覆「點整架?嘩…好靚呀…好鍾意呀…」聽到已經心滿意足,呵呵!如果有朋友生日不妨可以試下訂,粉嶺or美孚都有分店取餅。講返蛋糕味道,很軟身的海綿蛋糕加不太糖的忌廉,芒果夾心要另加錢(不過都好好吃)圍邊的可以選朱古力或杏仁~~*之前試過他的黑森林蛋糕覺得太甜~這個蛋糕味道就剛好了~真的好靚~~吃膩了東海堂的慕司蛋糕
試過其他不同芝士蛋糕就覺得麻麻~~
不過個蛋糕真係好好味~~蛋味好重好香芝士味。
講返正題先,今次一個好朋友生日,而她喜歡的公仔卻十分難找,
真的好靚~~吃膩了東海堂的慕司蛋糕、又不想吃美味的超酸芒果蛋糕,一定要試試~!