好鐘意食Cha Cha既抹茶雪糕,行過city’super成日都忍唔住要買😍!平時食開宇治抹茶雪糕,但覺得有少少膩同埋想食無咁重口味,所以轉左食抹茶牛奶軟雪糕😋。🔅宇治抹茶配北海道牛奶軟雪糕 ($38)Cha Cha既抹茶一向我都好鐘意,因為抹茶味好夠濃,又夠香😋。雪糕唔係H牌嗰隻偏冰既口感,係好滑,有奶味,又唔會好快溶✨, 同埋一定唧得好靚😂。不過成個都係抹茶雪糕就好似太heavy,所以mix左抹茶同牛奶味🥛就啱啱好。牛奶味唔算好突出,但就中和左啲抹茶既苦澀味。雪糕唔會唧到空心好抵得讚👍🏻,同埋個cone都係好脆🤤。💬雖然$38一個軟雪糕就絕對唔算平,但比起其他地方既抹茶軟雪糕都算差唔多價錢,同埋city’super都多地方有,佢既抹茶味絕對唔會輸比其他舖頭😎。
宇治抹茶配北海道牛奶軟雪糕
🔅宇治抹茶配北海道牛奶軟雪糕 ($38)

宇治抹茶配北海道牛奶軟雪糕