2020-05-30
📌 八屋~旺角終於趕喺結業之前試一次🥺身為抹茶控嘅我覺得呢度嘅抹茶雪糕真係好好味‼️佢哋用咗日本JAS有機認證宇治抹茶粉製作,主打抹茶同焙茶嘅雪糕同埋飲品🍵希望佢哋喺不久嘅將來可以重開🥺1️⃣宇治抹茶X豆腐味軟雪糕 $35賣相真係好吸睛😍Size都幾大,表面灑滿抹茶粉,入口好軟滑😋味道苦中帶甘,抹茶味好香濃💚甜度剛剛好,食完之後真係好有驚喜!個人認為呢間好味過Via Tokyo🤣豆腐味雪糕都好creamy,味道好正👍🏻雪糕筒只有竹炭口味可以選擇,但係較為淋身,唔夠脆🙈不過雪糕真係好出色,好想試埋佢個焙荼味呀!🤤⚠️聽日係Last Day,想試嘅就快啲去啦!🍦#hkhungryfoodie旺角#hkhungryfoodie日式#hkhungryfoodie雪糕✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨💵: 8/10🍴: 八屋 📍: 旺角花園街2-16號好景商業中心地下20號舖
1️⃣宇治抹茶X豆腐味軟雪糕 $35
⚠️聽日係Last Day,想試嘅就快啲去啦!🍦
#hkhungryfoodie雪糕
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨