食完晚飯口痕梗係要食返啲甜品啦!厚福街出名多嘢食,竟然俾我哋發現到呢間超級黃嘅雪糕小店!💛天氣咁熱,啱晒!呢間舖頭唔係起主要厚福街度,而係係橫巷。💕粉紅色嘅外牆再加上粉紅色嘅燈勁搶眼,勁少女風勁靚,啱唒打卡!💕 “Life is like an ice cream Enjoy it before it melts”Well said~呢度嘅雪糕隻隻味都好吸引,最鍾意食雪糕嘅我揀咗好耐,決定試吓朱古力味嘅三重奏朱古力杯!朋友就揀咗肉桂蘋果樹😋肉桂蘋果樹平時好鍾意食apple crumble,不過呢個配搭嘅雪糕好少見!所以朋友見到都一定要試吓!牛奶雪糕好香滑,牛奶味都好濃郁。配上肉桂粉係面好夾,而d蘋果醬酸酸甜甜好味,好fresh。仲有啲餅乾碎令到口感更加豐富。朋友仲特別讚雪糕上面嘅蘋果乾都好好食,脆卜卜,雖然係裝飾但係都唔馬虎。而且整體份量都唔少!三重奏朱古力杯朱古力味rich到癲!!我超鍾意食朱古力,啱晒我!超幸福!話明三重奏當然係有三樣嘢:朱古力雪糕,玄米粒粒朱古力醬,個底仲有朱古力曲奇首先個朱古力雪糕係超濃郁,本身已經好好味而加上玄米粒粒朱古力醬仲係熱熱地嘅,淋上面,令到口感更加豐
食完晚飯口痕梗係要食返啲甜品啦!

呢間舖頭唔係起主要厚福街度,而係係橫巷。

“Life is like an ice cream
Enjoy it before it melts”
Well said~

肉桂蘋果樹

三重奏朱古力杯

朱古力味rich到癲!!
我超鍾意食朱古力,啱晒我!超幸福!
首先個朱古力雪糕係超濃郁,本身已經好好味
而加上玄米粒粒朱古力醬仲係熱熱地嘅,淋上面,令到口感更加豐富,啲朱古力醬亦都係好濃郁,而且有榛子味。整體呢杯都會比牛奶雪糕更加甜,不過鍾意朱古力嘅朋友應該唔會介意🤣
食到最底仲有啲朱古力曲奇碎碎!

雪糕同店面都勁靚🤩

而且超級黃💛 大家經過可以支持下!
宵夜