2023-10-05 124 瀏覽
早幾日去大埔探朋友🤗佢帶去左依間泰國餐廳🤤兩個人餓餓地叫左個超級豐富嘅「抵食二人套餐」😍,再加多個泰式滷水拼盤,價錢合理👍🏻味道出色👍🏻非常值得推介💪🏻💪🏻💪🏻______________________________暢和招牌海南雞海南雞好正☺️肉質唔錯👍🏻最重要係有雞味😍可以講皮薄滑嫩😁完全無果啲厚厚肥雞皮🤤重點係搭配佢特製嘅酸辣汁😍老闆話用左十幾種材料製成嘅👍🏻👍🏻👍🏻涼拌青瓜個青瓜勁大碟😯完全唔係hea hea頭盤feel🤗食落好清爽開胃😛口感脆爽😁配上微微的酸辣調味🤪全靠佢幫手開胃我地先可以食得哂所有野食🤣泰式炸蝦餅炸蝦餅佢完全唔係用泰式香料堆疊而成(小編最討厭)😌 最緊要係外脆內嫩😍搭配返特製嘅酸辣汁更加增添一份獨特風味😋生炸香茅雞翼雞翼炸到酥脆金黃😍肉質鮮嫩多汁😛有淡淡嘅香茅味👍🏻👍🏻泰式滷水拼盤(單點)滷水拼盤包括有滷蛋、滷肉、滷水豬大腸、滷牛肚絲同埋滷豬耳絲😄每一樣都經過精心滷製😋滷汁非常入味☺️鮮香蝦油撈麵依個撈麵用鮮蝦油炒製而成😋帶有濃郁嘅蝦香味😘而且麵條彈牙😊正香濃喇沙湯麵喇沙湯麵唔算好辣😛充滿左椰奶嘅香甜味道😊搭配魚片和豆腐卜🤪利賓納雜果梳打+茉莉花青檸梳打兩杯特

暢和招牌海南雞

涼拌青瓜

泰式炸蝦餅

生炸香茅雞翼
雞翼炸到酥脆金黃😍肉質鮮嫩多汁😛有淡淡嘅香茅味👍🏻👍🏻

泰式滷水拼盤(單點)

鮮香蝦油撈麵

香濃喇沙湯麵