2019-07-24 261 瀏覽
聽到個名以為食鴨出名,原來店員話最出名係椰子雞。朋友都話好多人推介所以特登泥試,果然無介紹錯!!真係一開蓋就聞到濃郁嘅椰香味,加埋雞肉同蟹(隻蟹仲好新鮮,一落鍋啲爪仲郁緊),碗湯好鮮甜,不得不試!!本身湯底除左有椰肉仲有馬蹄同竹笙,所以好清無油。竹笙吸左啲椰湯,好正!朋友話豬手網上有好多好評,所以試埋,又係一讚!食得出係新鮮整,個皮超脆,肉係乾身,放落口一啲都吾覺得油,怕食煎炸野嘅我都食左好多舊仲食埋舊骨。佢另外有個類似黑椒嘅汁伴碟,個人覺得吾dip都得。之後仲叫左啲火煱料,吾好晒湯底。點左牛肩肉,餃子同皇帝菜。本身對餃子都吾係太大興趣嘅我,個白菜餃係有驚喜👏👏。因為啲菜餡料好有咬口,同埋清清地吾太膩。雲吞個饀就有少咸,但朋友覺得剛剛好,可能我自己平時食得比較清。鋪頭人流都幾多,好彩朋友一早安排左位,而且坐卡位,地方闊落啲袋擺一邊都吾覺得迫。所以吾覺眼都食左接近3個鐘。值得一提係佢有提供原隻細青檸👍👍,鐘意青檸味道真係乜汁都可以吾dip,豬手加青檸我覺得好夾!!見到隔離枱點左炒蟹,賣相吸引,下次會再試。

見到隔離枱點左炒蟹,賣相吸引,下次會再試。
  • 椰子雞煲
  • 脆皮鹹豬手