2023-04-30
朋友生日想尋找一間特色餐廳試下,最終尋了這間特色小店。一入門口,佢哋整咗個小澡堂作佢哋嘅特別打卡位,另外每個座位嘅牆身也裝上一塊鏡同花灑頭,令每位食客更加留下呢間餐廳名嘅深刻印象!韓式牛肉拌飯肥牛加上菠菜、芽菜、泡菜及紫菜菜絲等作配料,撈埋自家調製嘅辣醬,更惹味!藍柑橘白桃梳打色彩夢幻、星空生色的這杯飲品,甜度不算高,清新感滿滿,清涼的梳打配炸雞等重口味食物很合適。雪嶽山打卡必備的它,味道相對柔和,頂頭是cream,下面是不算太甜的乳酸飲品,也不會太膩,如果想拍照就點它吧。生菜包豬肉配自家製醬汁 (2人用)內有三款新鮮菜類選擇:西生菜、紅葉生菜及紫蘇葉口感味道各有不同!同時亦有四款拌菜配搭:生蒜片、蘿蔔絲、青椒粒及韓式辣醬,包裹嫩滑嘅豬手,口感豐富,美味十足!炸雞_雪花芝士半份新沙洞原味炸雞半份兩款炸雞外脆內嫩,炸粉份量恰到好處,而且不算油膩!炸甜醬拉絲芝士條熱辣辣,點埋佢個甜甜地嘅韓式蜜糖芥茉醬。入面除咗芝士,仲有D蕃薯蓉,配以芝士拉絲,又咸又甜又脆,感覺特別!法式焦糖燉蛋窩夫面層係火槍燒過嘅脆焦糖,脆卜卜!燉蛋cream 配上焦糖加上窩夫,食落好多層次,口感豐富!
韓式牛肉拌飯
藍柑橘白桃梳打
雪嶽山
生菜包豬肉配自家製醬汁 (2人用)
炸雞_雪花芝士半份
新沙洞原味炸雞半份
兩款炸雞外脆內嫩,炸粉份量恰到好處,而且不算油膩!
炸甜醬拉絲芝士條
法式焦糖燉蛋窩夫
面層係火槍燒過嘅脆焦糖,脆卜卜!
燉蛋cream 配上焦糖加上窩夫,食落好多層次,口感豐富!