餐廳: 十三姨酸菜魚 (置富都會)
資訊:

2022-09-29 304 瀏覽
放工喺紅磡站落車,唔想煮飯,就食埋飯先返屋企啦~平靚正選擇,可以去十三姨食酸菜魚😋之前同朋友食過幾次,Keep住水準唔錯~睇睇餐牌,佢哋有晚市自選套餐,二人套餐性價比非常高,非常豐富。如果一個人嘅話,另外仲有卜卜冒粉,就好似車仔麵咁,特別在可以揀水晶粉、擔擔面,下次試吓先🤤🤤二人套餐:招牌十三姨酸菜魚分量非常巨大!細食啲都食唔晒!個湯酸酸地,唔會太辣,好飲😋唔會太嗆原來冇講明要幾辣,店員就會自動幫你揀小辣魚片好滑,算幾大片,口感唔錯👍🏼但有少少比較幼嘅骨,所以都要小心食除咗酸菜,同埋魚片之外,佢哋嘅配料亦非常足料!有大大片嘅萵筍、大豆芽,同埋非常多水晶粉❤️❤️成件事感覺非常營養豐富!萵筍爽脆,大大片,夠晒滿足!水晶粉非常滑溜,qq口感,同啲湯一齊食,超滋味!雞絲涼粉涼粉肥嘟嘟,比較粗身,口感好得意,一咬即斷。涼粉本身冇乜味道,全靠醬汁同埋雞絲嘅味道,辣辣地,又有少少香醋味道,都幾開胃😎😎夫妻肺片非常欣賞夫妻肺片嘅辣汁!除咗辣之外,仲有麻香感覺!薄切牛肚牛肉好掛汁,同芫荽芹菜一齊食,又辣又清爽,好下飯👍🏼👍🏼👍🏼秘製雞翼二人套餐可以選擇嘅菜式好多,其中依款秘製雞翼係店員介紹嘅,又真係冇介紹
放工喺紅磡站落車,
唔想煮飯,
就食埋飯先返屋企啦~
平靚正選擇,
可以去十三姨食酸菜魚😋
之前同朋友食過幾次,
Keep住水準唔錯~

如果一個人嘅話,
另外仲有卜卜冒粉,
就好似車仔麵咁,
特別在可以揀水晶粉、擔擔面,
下次試吓先🤤🤤

二人套餐:
招牌十三姨酸菜魚
分量非常巨大!細食啲都食唔晒!
個湯酸酸地,唔會太辣,
好飲😋唔會太嗆
原來冇講明要幾辣,
店員就會自動幫你揀小辣
魚片好滑,算幾大片,
口感唔錯👍🏼
但有少少比較幼嘅骨,
所以都要小心食

雞絲涼粉

夫妻肺片

秘製雞翼
二人套餐可以選擇嘅菜式好多,其中依款秘製雞翼係店員介紹嘅,又真係冇介紹錯喎😎😎炸雞翼,外皮香脆,入面唔會太乾,仲保留咗少少肉汁。味道好似蒙古串燒咁,香濃惹味又唔太鹹👍🏼👍🏼

除咗嘢食之外,二人套餐仲可以選擇埋酸梅湯,酸酸甜甜,清新開胃。整體來講成個餐真係食到好滿足,好飽飽🥰🥰