味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
2023-07-29 131 瀏覽
味火鍋 (華僑商業中心)旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓香港人真係好鐘意打邊爐,一年四季都咁旺場,今日朋友就帶左我黎試呢間位於旺角既<味火鍋>,黎之前上網search下,見到一致都係好評,而且都幾難book位,長期都full架,所以今晚有機會黎試下都幾期待,一於試下呢到既火鍋四部曲第一部芝士焗波士頓龍蝦,真係估唔到打邊爐都有焗龍蝦食,龍蝦肉好彈牙食得出好新鮮,配合埋芝士同醬汁一齊焗,真係無得頂呀。。順帶一題,除龍蝦之外,大家仲可以選揀黑松露芝士焗生蠔,麻辣雞煲或者酸菜魚架第二部有10款精選既湯底可以選揀,而且仲可以係鴛鴦鍋揀兩款,最後我地就選揀左特濃沙嗲鍋併豬骨鍋。。。沙嗲鍋味道香濃,離遠已經聞得到,而豬骨鍋就真材實料,大大舊豬骨第三部海鮮拼盤,入面有超大隻既蟶子皇,大元貝,海蝦,廣島蠔,另外仲有自家製既手打墨魚丸同蝦丸,呢個係出面絕對食唔到,好彈牙真材實料安格斯牛肉拼盤,有唔同既部位,分別有牛小排,牛肩胛,牛板腱,封門柳。。牛肉既質素絕對係高,但除左好食之外,最欣賞係連個造型都好靚,以新鮮既牛肉砌成花既造型,勁呀第四部各款精選火鍋配料,呢部份係以QR Code落單,
火鍋 (華僑商業中心)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓

第一部

第二部

第三部

第四部
各款精選火鍋配料,呢部份係以QR Code落單,全部都係任點任食,主要係有丸類,餃類,雖然呢啲都係大路嘢,但係餐廳絕對唔馬虎,食物都一樣高質,非常新鮮