2022-06-16 2268 瀏覽
yeah! 又食韓燒🔥啦,每次嚟哩度都可以大刷一番😋,下午留咗肚咁就可以食多啲啦✌🏻!一口接一口嘅肉肉好幸福💕,仲要加埋無限refill嘅前菜小食🥜、爐邊泡菜蛋🍳、粟米芝士🧀,大滿足!!·🐂三味牛小排有齊原味、韓式秘製醬油、梨汁辣醬🌶三款口味,最啱咩都想試嘅我😚。每款有三片,原味蘸少許蒜鹽調味剛剛好,另外2款不須蘸醬汁都好惹味🤗。牛小排口感煙韌,好有咬口!·🐖厚切豬五花超厚切好大件🤩! 店員會幫手放上板爐燒🔥,見到嚿五花腩🐖燒到金黃色唧唧聲好沿癒😍!外皮燒到好脆口,五花腩油脂較多,燒完啲油咇哂出嚟😽,包住生菜食會無咁油膩,咁吸引怕肥嘅我都引唔住🤤食咗2件。·🐷豬皮燒到脆卜卜🤩,外皮金黃色又夠脆,豬皮下面有少少脂肪😙軟綿綿,好有層次。·👅牛舌牛舌切成薄薄一片,口感嫩彈😋,富有嚼勁,每次嚟都必食👍🏻!·🐙八爪魚隻八爪魚勁大隻🤩,份量十足! 用韓式辣醬🌶醃過更惹味,一條條八爪魚鬚🐙當然成為我嘅囊中物,又彈又嫩,燒到少少燶邊🔥就最正!·🍗醬油蒜頭有骨炸雞 (半份)估唔到半份都咁多,醬油蒜頭🤤甜甜地好入味,炸雞肉🐓質幾軟滑,再加埋拌碟嘅炸薯條,好邪惡😈·🍓皇牌士多啤梨乳酸梳打賣相好靚夠少女心💖,

🐂三味牛小排

🐖厚切豬五花

🐷豬皮

燒到脆卜卜🤩,外皮金黃色又夠脆,

豬皮下面有少少脂肪😙軟綿綿,好有層次。
👅牛舌

牛舌切成薄薄一片,口感嫩彈😋,富有嚼勁,每次嚟都必食👍🏻!
🐙八爪魚

🍗醬油蒜頭有骨炸雞 (半份)

🍓皇牌士多啤梨乳酸梳打

賣相好靚夠少女心💖,酸酸甜甜飲落好開胃,梳打裡面仲有🍓士多啤梨果肉,好足料。
🍍菠蘿梳打
少少似細個飲嘅🤩菠蘿冰,一粒粒菠蘿果肉加咗分!
📍炑八韓烤
青衣青敬路33號青衣城一期1樓119B號舖