2024-09-01 222 瀏覽
係尖沙咀行街果時,突然興起想食韓國野,就搵間由韓國人開既去試下,見到呢間做緊個醬油蟹set dinner,入面又包幾多野食,就試下佢啦! ⭐醬油蟹2人餐 🟠 濟州豬五花肉伴大蝦鍋份量十足,有齊唔同既layer,最高係蝦,跟住係芽菜、五花肉,忍唔住影左一輪相,五花肉係用濟州黑毛豬,已經腌左十分入味,而且勁多,覺得三四個人食都仲得🤣🤣底下仲有洋蔥、蘿蔔等等蔬菜中和返成個味道!🟣 醬油蟹+蝦 醬油蟹size唔算細(可能因為增量左60%既關係),搭多兩隻蝦,一送黎就見到有唔少蟹膏,蝦都夠新鮮,仲附上紫菜牛油飯,忍唔到口撈埋一齊係咁食!🟡韓式泡菜煎餅熱辣辣咁整完即上,邊皮又脆又香,皮又夠薄,加埋滿滿既泡菜,有酸酸辣辣既味道,好惹味!🟢飲品我地都叫左沙冰,叫左朱古力旋風,朱古力味好濃,口感細滑,都幾好飲!🔴芒果益力多刨冰已經食到勁飽既時候仲送左一碗咁大既刨冰黎真係驚訝左一下,刨冰口感細滑,而且芒果味濃再+埋有少少益力多既味道,仲送左球雪糕,擺盤又唔差,完美咁作結🥰

⭐醬油蟹2人餐

🟠 濟州豬五花肉伴大蝦鍋