2022-11-27
📌 The Yell-Owl Seafood and Grill - 九龍城福佬村道5-9號地下C號舖🗓(27/11) 星期日 ⏰ 早上11:30左右 💈特式:放假瞓到晏一晏,成12點後先再去食返個all-day breakfast,相信好多香港人都有試過,可能有d人直頭個個星期都係咁做,但食all-day breakfast係咪真係只可以食腸仔/火腿/餐肉/蛋/包?今日就同大家試下,原來all-day breakfast都可以配龍蝦/牛扒。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:呢間all-day breakfast位於九龍城,本身係一間主打食海鮮嘅扒房,佢另外仲有一間分店係元朗,而家等我同大家講下🦉味道先。超級貓頭鷹全日餐 - 呢個全日餐最大特式係有龍蝦食,可以揀$208有半隻或者$248有一隻,個餐仲包左蟹肉牛油果多士/班尼迪蛋/英式豬肉腸/大啡菇/蕃茄/煙肉/薯餅/沙律/焗豆/牛油粟米,隻龍蝦size都幾大,食落都好新鮮同有龍蝦味,不過要襯熱食,如果擺凍左就會有少少靭。貓頭鷹全日餐 - 呢個全日餐就無左蟹肉牛油果多士,但就多左個迷你牛角包同埋平好多,只係賣$118,我就
🗓(27/11) 星期日 ⏰ 早上11:30左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
貓頭鷹全日餐 - 呢個全日餐就無左蟹肉牛油果多士,但就多左個迷你牛角包同埋平好多,只係賣$118,我就另外自選加配左4oz紐西蘭肉眼$78,個肉眼扒真心有驚喜,煎得好香,有肉味又夠軟滑,生熟程度亦控制得宜。
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 飲品就跟餐各加$15轉左Cappuccino同Latte,兩杯上枱都好靚,Cappuccino就有貓頭鷹圖案,Latte亦有拉花,味道/質素都不比其他專業樓上cafe差。
🍽環境:餐廳環境嘅都唔錯,有少少西餐廳風格,衛生/整潔方面都好好,比人感覺都舒服企理,餐廳有兩排長卡位,枱面空間亦都足夠,坐落都幾舒服。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服務:員工服務態度好好,樓面職員都充裕,每個員工都好好笑容,上菜速度亦好快,唔洗等好耐。
💰💸價錢:叫左兩個全日餐,其中一個加配左紐西蘭肉眼,埋單大約$500,如果以普通all-day breakfast嚟講就一定係偏貴,但佢又有龍蝦,又加配左肉眼扒,價錢都算合理。
🐲💬總結:我其實算比較少去食all-day breakfast,所以只係第一次食到咁豪氣嘅all-day breakfast,但質素同味道都好有驚喜,我推薦大家可以嚟試下。
推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️