餐廳: 紅雞冰廳
資訊:

2021-05-20 1217 瀏覽
係九龍城嗰頭做完body check就喺附近食lunch,因為今朝要空肚驗血糖,太肚餓就拿拿林求其入左間茶記,估唔到咁有驚喜👏我同男友叫左個招牌咖哩牛肋條,是日午餐既糖醋菠蘿豬扒飯,紅豆冰,同埋一杯凍檸水~1. 招牌咖哩牛肋條 $65超級大份!除左白飯仲配左半塊薄餅,一定夠飽~薄餅酥脆有層次,幾好食😋咖哩香濃帶少少椰香味,平衡得好好,唔會其中一樣味蓋過另一樣,送飯同送薄餅都一流!😋牛肋條份量好豪爽,每舊都超級淋兼入味,超好食!🤤薯仔都好淋,由於個咖哩太香,我平時唔係特別中意薯仔都覺得佢既薯仔好好食😂😂我對於白飯都有D要求,呢度既飯分明得黎有咬口,來貨應該唔錯👍2. 糖醋菠蘿豬扒飯 $58份量同樣都係好多😂 醬汁偏甜同偏稠,豬扒肉質略嫌硬左少少,不過天氣咁熱食呢D酸甜野岩晒🥵3. 跟餐例湯 紅蘿蔔粟米湯,幾清甜,飲落唔覺味精👍4. 紅豆冰 (+$7)奶味幾重,超多紅豆!紅豆淋淋地幾有咬口,唔會太甜,唔錯👏5. 凍檸水 (+$3)檸檬份量都算多,大熱天時開胃解渴一流~咖哩真心出色👏👏 有機會試埋海南雞😁

1. 招牌咖哩牛肋條 $65
咖哩牛肋條
超級大份!除左白飯仲配左半塊薄餅,一定夠飽~
薄餅酥脆有層次,幾好食😋
咖喱牛肋條
牛肋條份量好豪爽,每舊都超級淋兼入味,超好食!🤤

2. 糖醋菠蘿豬扒飯 $58
糖醋菠蘿豬扒

糖醋豬扒

3. 跟餐例湯
紅蘿蔔粟米湯,幾清甜,飲落唔覺味精👍

4. 紅豆冰 (+$7)
紅豆冰
奶味幾重,超多紅豆!紅豆淋淋地幾有咬口,唔會太甜,唔錯👏

5. 凍檸水 (+$3)
凍檸水
檸檬份量都算多,大熱天時開胃解渴一流~

咖哩真心出色👏👏 有機會試埋海南雞😁
2021-05-20