2022-09-19
🥢 好似食得日本飯團多,都會覺得厭厭地,或者會覺得好寡,你今日經過荃灣見到呢一間阿杏飯團,原來係來自台灣嘅飯團店,見到Menu覺得好特別又好好奇台灣飯團究竟係咩味,所以決定試一試 👍🏻 店員好nice㗎,服務態度好友善,見到我地三心兩意都會講下自己嘅推介又唔嫌我地慢,而menu選擇都好多,淨係飯糰都有5個系列,配埋特色台灣飲品,每款飯糰即order即刻整,保證新鮮 ✨ 新宿燒汁牛扒飯團飯團裏面有好多層,而最特別嘅就係飯團裏面嘅飯係用紫米,所以係大家嘅健康之選,牛扒嘅燒汁有好濃郁嘅黑椒味,肉汁juicy,牛肉好淋醃製得入味,而裏面仲有肉鬆,生菜,一切開爆餡 ✨ 芝士雞扒飯團雞扒好嫩滑,份量都幾大件,加左芝士之後令成個飯糰嘅味道豐富左,唔會淨係得汁嘅味,反而芝士味幾突出,好少可食到有芝士嘅飯糰,真係唔錯嘅選擇 ✨ 橙意滿滿個名改得好貼切,成杯滿滿橙果肉,酸酸橙味加埋茶味係好完美嘅配合,非常fresh非常解暑解膩 ✨ 手作紅豆奶茶呢杯奶茶好特別,除左冇平時其他奶茶店好甜之外,仲有一種好正嘅苦澀味道,正正係紅豆同奶茶融合嘅化學反應,而且紅豆好足料,啖啖都飲到
✨ 新宿燒汁牛扒飯團
✨ 芝士雞扒飯團