2023-01-21
💁♀️💁♂️21/12/2022(Thu), Dinner🍽呢一晚天氣凍凍地🥶🥶🥶,最好就係食返碗蛇羹暖一暖胃同身😌,喺大埔食蛇羹我哋就諗到蛇王海呢度,每年冬天總會去食蛇羹同糯米飯暖一暖。而今晚我地order左:🔆 抵食蛇羹🐍套餐(大,$114)抵食蛇羹套餐有大蛇羹🐍一碗、臘味糯米飯一碗同埋蛇湯一碗。蛇羹有蛇肉、應該有混入雞肉、仲有冬菇絲同木耳絲,用料十足,凍冰冰既天氣食返碗熱騰騰既足料蛇羹,食完之後行返出店舖時,成身暖笠笠咁好舒服。蛇羹唔會太水汪汪或者太稠,加入少少檸檬葉吊一吊味,再加埋薄脆一齊食,味道剛好。臘味糯米飯有冬菇🍄、蝦米🦐同臘腸,熱焫焫咁。糯米飯唔會太濕或者太硬,煮得粒粒分明,食完暖胃飽肚。蛇湯飲落藥材味都好重,入口醇厚順喉,飲完個人好舒服。🔆 2號餐(細,$84)2號餐就有細蛇羹一碗、臘味糯米飯一碗同埋油菜一碟。油菜今晚係生菜🥬,灼得翠綠油潤,食落爽口。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆❤🙆♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤(4/5)❤🙆♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤(4/5)👉🏻 蛇羹足料,長期都好多人幫襯🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
而今晚我地order左:
🔆 抵食蛇羹🐍套餐(大,$114)
蛇湯飲落藥材味都好重,入口醇厚順喉,飲完個人好舒服。
🔆 2號餐(細,$84) 2號餐就有細蛇羹一碗、臘味糯米飯一碗同埋油菜一碟。油菜今晚係生菜🥬,灼得翠綠油潤,食落爽口。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤(4/5)
❤🙆♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤(4/5)
👉🏻 蛇羹足料,長期都好多人幫襯
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆