2019-08-28
同另一半經開呢頭決定試試好多人推介嘅糖水雄,鋪頭唔大,有室內室外位,不過咁熱我哋都係坐室內,然後發現店裡面好多利物浦嘅裝飾品,我同另一半都係利迷,未食已經加分😂🔴🔴🔴坐低之後嗌嘢食,我哋叫咗兩個飲品兩個小食,結果係一半好好食一半普通😂 首先講好食嘅有西瓜沙冰,勁大杯勁足料,透心涼啊🤤 飲得出係天然西瓜味,唔係糖漿溝出嚟,質地幼細,唔會有好粗嘅冰粒👍🏽仲有xo醬炒麵都係必食,麵質乾身、味道惹味之餘,食落仲有少少脆好香口,勁正,唔知係咪xo醬入面有啲脆卜卜嘅嘢呢🤤普通嘅有冰鎮芋圓冰同腸粉,冰鎮芋圓冰嘅芋圓煙韌,其實唔係唔好食,但我哋以為係有刨冰再加芋圓,點知原來係芋圓、糖水加冰粒,所以同期望有啲落差而腸粉就普通,有少少粉味總結:西瓜沙冰&xo醬粉麵超水準,一定會再嚟食,芋圓冰&腸粉就唔會再叫,下次再叫其他嘢試吓😋
而腸粉就普通,有少少粉味