2018-02-20
搬咗鋪頭之後呢度環境好大坐得好舒服,一家人呢度食飯價錢又平又抵食。越式拼盤A:金邊田園素菜米紙捲:身為素食暫既你絕不能錯過,真係非常之好食,而且好好味。蔬菜唔但至新鮮,而且無諗過會咁樣包住我最鐘意既蘿蔔,超級鮮甜味美。鮮茄牛腩飯:鮮茄加埋牛腩飯,鮮茄既茄汁,又唔會太酸,而且又能夠帶出鮮茄既香,最重要係個牛腩,好有咬口、又夠琳,配埋白飯一流。金邊田園蛋白炒飯(素):素食者請注意,呢個飯唔但至抄得好香,仲有唔同既蔬菜料係裹面,拎埋黎一齊抄,感覺食落好似揚州抄飯。新竹源火車頭餐:個面仲大過我個人,而且個湯燉左勁耐超級入味,仲要唔吝嗇d肉同面全部既份量都傾向多,而且係四人份量黎,大食既你不妨試下。(越式椒鹽軟殼蟹):蟹肉肉汁鮮嫩,而且外殼經過油炸,加上有椒鹽嘅配搭一炸完新鮮滾熱辣啲蟹汁,即刻爆出來。差d燙親我個口。(海鮮炒金邊粉):海鮮版既乾抄牛河,值得一試,有蟹褸、有蝦,增加成個面既鮮味,而且食落好正,又唔會好咸,又唔會無味,味道岩岩好。(法式牛油雞翼):雞翼唔但至經過大量醃料既處理。而且經過酥炸後,簡直係給你不一樣的感覺。(上湯時蔬唐生菜):食完d咁熱氣既野係時候要補一補,調理一下身體。我
越式拼盤A:
(上湯時蔬唐生菜):食完d咁熱氣既野係時候要補一補,調理一下身體。我個人認為食哩個就岩,鮮甜既生菜配埋上湯,簡直係天衣無縫既配搭
椰汁三色冰:甜甜地,又帶點水果味,飲落都幾似西米露。
冰凍椰青:大大個椰青好足料,新鮮得黎,連椰青肉都食得,而凍凍地好正。
越式滴漏咖啡:係香港一般餐廳都好少見到,咁既咖啡,呢間既滴漏咖啡唔但至有濃濃既咖啡味,而且仲好滑。