2021-03-02
我係一個茶記Fans早就聽講黃大仙慈雲山多野食 要食香港原味道黎呢度冇錯作為一個茶記Fans🙋🏼♀️ 沙嗲牛麵炒蛋多士熱奶茶係例牌 今次呢個係升級版沙嗲牛🔥砂煲特濃沙嗲公仔麵🥘|HK$68———————————————————————之前睇相我以為面個層係蛋漿 見到實物之後 都係覺得佢好似蛋漿😆究竟點樣先可以將沙嗲汁煮到起泡呢 我就唔知但我知佢個花生醬好濃 一開始仲好似湯咁 之後越食越濃越傑 我相信呢個係砂煲餘溫嘅功勞由湯變成醬 個醬掛晒係柱麵度 再一啖食落口 兩個字:足料!😎港式熱奶茶 ———————————————————————隔離檯:「諗住舊式茶餐廳嘅奶茶會唔錯 不過麻麻 太水」我:同意———————————————————————💌 榮記茶餐室 | Wing Kee Restaurant 📮 地址: 毓華里12號地下A-B舖 (mtr黃大仙站轉小巴 / 巴士附近落)🌐 分店: 好似冇⚠️ 註: 排隊唔算耐 15分鐘左右 | 聽講住呢區嘅人都識榮記🥸
早就聽講黃大仙慈雲山多野食 要食香港原味道黎呢度冇錯
砂煲特濃沙嗲公仔麵🥘|HK$68
之前睇相我以為面個層係蛋漿 見到實物之後
都係覺得佢好似蛋漿😆
究竟點樣先可以將沙嗲汁煮到起泡呢 我就唔知
港式熱奶茶
———————————————————————
隔離檯:「諗住舊式茶餐廳嘅奶茶會唔錯 不過麻麻 太水」
我:同意
💌 榮記茶餐室 | Wing Kee Restaurant