2023-01-06
🥢 2023年踏入新一年,第一餐要食一餐豪啲嘅,今次去到大圍火車站附近嘅616燒肉酒場,佢地主打靚靚黑毛和牛套餐,淨係睇相已經流曬口水! 👍🏻 不得不讚職員嘅服務態度食在好出色,大大增添成餐飯嘅滿足感,佢地會主動介紹餐點點樣燒會最好味,仲會幫客人燒比較高級嘅肉,等佢地可以食到最好 ⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 剌身五點盛 - 三文魚/拖羅/帶子/赤蝦/油甘魚塊塊都新鮮厚切,帶子好鮮甜,拖羅油脂感豐富!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 烤牛肉凱撒沙律牛肉燒得幾香,蔬菜爽脆配上脆麵包黑醋,沙律醬同埋芝士碎錦上添花,全個沙律可以話十分出色!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 黑毛和牛西冷薄燒西冷紋路好靚,燒到大概三四成熟,跟住包埋壽司飯,撈埋佢哋嘅壽喜燒蛋汁,口感豐富,齒頰留香揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 黑毛和牛肉眼上蓋肉眼厚度切得適中,肉質嫩滑同埋好腍容易咬開!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 極上封門柳呢個部位牛味比較重,但都唔會覺得好漏或者油膩揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 澳洲和牛橫隔膜橫隔膜相對有咬口,牛味濃郁,越咬得耐牛味越出揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 櫻花蝦和牛炒飯材料好多飯粒粒粒分明,但同時能夠保持適
⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄
✨ 剌身五點盛 - 三文魚/拖羅/帶子/赤蝦/油甘魚
塊塊都新鮮厚切,帶子好鮮甜,拖羅油脂感豐富!
✨ 烤牛肉凱撒沙律
✨ 黑毛和牛西冷薄燒
✨ 黑毛和牛肉眼上蓋
肉眼厚度切得適中,肉質嫩滑同埋好腍容易咬開!
✨ 極上封門柳
呢個部位牛味比較重,但都唔會覺得好漏或者油膩
✨ 澳洲和牛橫隔膜
橫隔膜相對有咬口,牛味濃郁,越咬得耐牛味越出
✨ 櫻花蝦和牛炒飯
材料好多飯粒粒粒分明,但同時能夠保持適當濕潤