2024-10-16
這間餐廳有兩層,有室內和室外區,看到海景,在二樓露台高些個景觀更靚!國慶煙花當晚我亦在附近食晚飯,路過見到這間Bar 客似雲來,原來是阿根廷菜幾特別我從來未食過。Boticario ~set lunch Starters前菜〰️Honey Glazed pork belly 蜜糖豬腩肉豬腩肉是一口大小的,被微微酸甜的醬汁包裹著,表面仍然非常香脆可口。〰️Smoked salmon & citrus salad 煙燻三文魚柑橘沙律作為前菜,份量都算頗大,味道都好清新開胃!Mains 主菜Argentinian Grill 🥩阿根廷烤肉選擇了Ribeye 肉眼牛扒配薯蓉~位於南美的阿根廷給人感覺熱情奔放,今次係我第一次食阿根廷烤肉,其做法有別於其他的烤肉,講求簡單、原始的美味,入口焦香四溢,內在同時保持軟嫩多汁的口感,風味濃厚,非常美味🫶🏻🫶🏻🥩Grilled skirt steak 烤裙牛排配薯條及阿根廷青醬同樣焦香味澎湃,油花豐富,多汁肉味香濃,裙肉纖維較粗,相對較肉眼有咬口。阿根廷青醬都係第一次見好特別,係香草蓉加橄欖油。增添香氣之餘唔會油膩。Coke Zero Pineapple ju
Boticario ~set lunch
Starters前菜
作為前菜,份量都算頗大,味道都好清新開胃!
Mains 主菜
Argentinian Grill