2024-08-22
我都好一段時間冇食過韓國菜,所以今次朋友就帶左我去銅鑼灣呢間裝修同食物都夠曬韓嘅bingo&cook🤪肯定要分享下俾大家50cm 韓式海鮮鍋 ($380)店員一上呢個韓式海鮮鍋嘅時候,真係幾驚訝🤣因為比我想像中長好多😜而且材料仲要勁豐富🤤一個鍋入面就有曬花蟹、章魚、蝦、鮑魚同各種貝類🤗啱曬愛食海鮮嘅我🤭加上佢啲海鮮夠新鮮、湯底夠香辣🤤所以食落真係滿足又惹味🤭蜂蜜黃油炸雞 ($130/半份)呢個炸雞都唔錯👍🏻皮夠香脆肉夠嫩滑🤤仲好有蜂蜜黃油嘅香,配埋佢酸酸甜甜嘅醬汁,好味又唔膩生拌牛肉冷麵 ($158)生拌牛肉我都係第一次試🤭估唔到都ok喎😝牛肉食落鹹鹹地又好嫩滑,比想像中更容易接受☺️加上佢係配上清新嘅冷麵同芥辣醬汁,所以一啲都唔會覺得腥😜想試吓生牛肉嘅朋友可以從呢個入手吞拿魚紫菜包飯 ($65)吞拿魚紫菜包飯食落都唔錯👍🏻麻油味夠香,餡料又好夠,用嚟作為主食配其他嘢食真心唔錯
50cm 韓式海鮮鍋 ($380)
蜂蜜黃油炸雞 ($130/半份)
生拌牛肉冷麵 ($158)
吞拿魚紫菜包飯 ($65)