2021-08-17
聽朋友講屯門有間手工餃子店好高質,今日佢終於肯帶我去,睇下係咪真係佢講咁正先就係呢間「餃里」啦,好似好正咁,望入去見到有人即場包緊啲餃子,無花無假,店員都好好禮貌!呢到無得堂食,主打外賣煎、湯餃,亦可以外賣生餃返屋企自己煮。早早黎到已經無晒兩款味道,可惜。睇黎都好受歡迎。睇緊menu同時都有唔少街坊過黎吹水買野。我今次就外賣左生餃返屋企煮,附送埋烹調教學,真係傻既都識煮呀!.....好吧我是傻有幾件煎燶左不過好彩入面啲餡無事,煮完就睇得出係咩味啦,入面啲餡料透出黎,見到唔同既顏色橙色呢個係泡菜餃子,好新奇,外皮唔會好厚,入面泡菜同肉粒pack到滿晒,勁足料,泡菜煮熟左又唔會好似韓國餐廳啲前菜咁好酸好辣,反而咸咸甜甜,亦好有咬口,好食呢個係香茜餃子,入面好香既茜味,唔錯黃色呢粒勁啦,係咖喱餃子,我中意既一款!咖喱味好濃,有少少辣,食到停唔到口!煮熟左之後啲咖喱味滲埋落餃子皮到,好好味!
好吧我是傻有幾件煎燶左
呢個係香茜餃子,入面好香既茜味,唔錯