逸東酒店一向係一間好創新嘅酒店,最近發現佢入面竟然有一個foodcourt,入面有唔同類型餐廳,而且價錢都affordable,就成為咗我最近嘅飯堂😳今次試咗SUPERDON Express,主打日式丼飯,有好多選擇。凍食(刺身丼)、熱食(燒肉丼、壽喜燒)都有,而且仲有好多日式小食添😍我地嗌咗兩個套餐,套餐會有前菜同味噌湯,另外加$12揀咗個日式餃子做小食。重點推介😺👍溫泉蛋牛油果吞拿魚腩蓉丼魚生丼我最愛就係吞拿魚腩蓉,所以一見到呢個咁特別嘅配搭就決定食佢。吞拿魚蓉同牛油果出奇地夾,牛油果為整個丼飯增加咗口感。吞拿魚蓉新鮮,加埋流心溫泉蛋撈飯一流。👍西京燒比目魚丼西京燒比目魚偏咸,送飯一流,店家都配咗蛋黃醬去食比目魚。丼飯配上咗沙律菜同醃蘿蔔,平衡燒魚嘅油膩感,食落好滿足。📍 スーパー丼 Express |佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓1號舖

重點推介😺

👍溫泉蛋牛油果吞拿魚腩蓉丼