❀ Fukuro #中環 ❀❗️超高人氣日西居酒屋 推出嶄新晚市套餐❗️——————————————————呢間日西fusion居酒屋人氣爆燈,晚晚幾乎滿座‼️今次已經係我第三次係到訪,推出全新嘅晚市plated套餐,當中包括多種經典招牌菜式,包括泡菜海膽雪蟹烏冬、海苔威化雪糕等等,未食過嘅一定要試吓!慶祝生日嘅話,侍應仲好識搞氣氛,會一齊大唱生日歌,絕對慶祝生日佳選🎂!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Plated Dinner Menu $388 pp全新一共有七道菜嘅晚市套餐,餐牌菜式會根據時令食材改變,務求客人食到最新鮮嘅菜式,保持食物質素及增添新鮮感!.♥ Saba Mackerel 新推出嘅季節菜式!滑溜嘅蒸鯖魚,配上甜甜地嘅洋蔥蘋果蜜糖汁,表面再加上香蔥,幾好食😋!.♥ Spanish Ohitashi幾乎每次黎親都有呢一道菠菜🥬!爽口嘅菠菜配上甜酒芝麻汁,驚喜唔係好大不過幾好食。.♥ Prawn Gyoza 覺得呢款相對普通,以為會係日式煎餃,點知同港式水餃相似。入面有啲蝦同埋碎肉,加少少香蔥。皮唔係太厚但都有少少咬口🙈。.♥ Kobocha pumpkin mozzarella croqu
❀ Fukuro #中環 ❀
❗️超高人氣日西居酒屋 推出嶄新晚市套餐❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Plated Dinner Menu $388 pp
♥ Saba Mackerel
新推出嘅季節菜式!
Saba Mackerel

♥ Spanish Ohitashi
幾乎每次黎親都有呢一道菠菜🥬!
爽口嘅菠菜配上甜酒芝麻汁,驚喜唔係好大不過幾好食。
Spanish Ohitashi

♥ Prawn Gyoza
覺得呢款相對普通,以為會係日式煎餃,點知同港式水餃相似。
入面有啲蝦同埋碎肉,加少少香蔥。
皮唔係太厚但都有少少咬口🙈。
Prawn Gyoza

♥ Kobocha pumpkin mozzarella croquettes
另一個新推出嘅款式,係昇華版嘅可樂餅!
超香脆嘅外層,包住大量香甜南瓜🎃同埋勁拉絲芝士🧀。
表面再加埋煙燻輕身嘅薯蓉,豐富口感。

♥ Spicy Chicken Karaage
好惹味嘅炸雞🍗,外脆內滑嫩!
加上咖喱甜酸汁,一啖接一啖!
Spicy Chicken Karaage

♥ Kimchi Udon $228 (4.2/5)
佢哋嘅雪蟹烏冬一向深受唔少人喜愛,表面有大量一絲絲嘅蟹肉😍。
呢個演化版加入埋泡菜海膽汁,更加香濃惹味!
烏冬口感維持一貫嘅煙韌,值得一試。
Kimchi Udon

♥ Monaka Ice Cream Sandwich (4.5/5)
招牌之一,印象難忘,每次嚟都必定要食💓!
雪糕居然係海苔味,鹹鹹香香非常特別!
一咬落去,先係酥脆嘅威化餅,繼而食到雪糕,仲有一層酸酸甜甜嘅莓醬。
絕對係一度貌似簡單,但深藏不露嘅甜品☺️!
Monaka Ice Cream Sandwich

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
呢間日西居酒屋會長期人氣爆燈的確係有其過人之處😍當中嘅雪蟹烏冬、海苔雪糕真係歷久不衰,絕對要試吓!而且氣氛好好,侍應非常友善,又會一齊唱生日歌,啱晒同朋友一齊慶祝生日!
Saba Mackerel
Spanish Ohitashi