超高性價比酸菜魚,份量好大方~~~媽咪👩🏻大人突然想吃酸菜魚,即使刻急急腳上網搵間近屋企嘅帶佢去食。~~~由於臨時搵嘅關係,本身無話太大期望,點知黎到發現全場近乎飽滿(我地早到,後來更係要等位),搞到期望頓時升高不少。~~~餐廳係小店式經營,好多熟客仔同服務員有講有笑,場面溫馨。~~~睇完餐牌之後我地叫咗:小食 $8x2 (花生🥜,海帶絲)椒香酸菜魚 $198 小米糕 $58清炒萵筍絲 $78~~~小食方面,花生香脆,海帶爽脆,兩個都不錯~~~清炒萵筍絲則炒得清爽不油膩,而且刀功工整,粗細度條條都差不多,味道也不會太濃。~~~主角椒香酸菜魚則最令人驚喜,魚肉嫩口新鮮,紅綠雙椒非常惹味,但又不會太辣,而且重點是真的非常抵食,份量極多,食極都仲有,比平時食開嘅同類餐廳性價比高好多。~~~最後,我們的晚餐則以小米糕作為結尾,小米糕甜度自然且低,質感有彈性,清淡卻又簡單地美味,很不錯。~~~湘聚小廚 (西環)西環石塘咀日富里13號富基大廈地舖
超高性價比酸菜魚,份量好大方
~~~
餐廳係小店式經營,好多熟客仔同服務員有講有笑,場面溫馨。
睇完餐牌之後我地叫咗:
小食 $8x2 (花生🥜,海帶絲)
椒香酸菜魚 $198
小米糕 $58
清炒萵筍絲 $78
~~~
小食方面,花生香脆,海帶爽脆,兩個都不錯
~~~
湘聚小廚 (西環)
西環石塘咀日富里13號富基大廈地舖