今次搵到間係半自助晚餐,可以每人叫一份主食!由於即制,制作須時,所以先Order指定主菜,再去自助bar選擇其他食物☺️我地最後叫左澳洲穀飼牛肉眼扒同慢燒鹿兒島豚肩扒!而且聽店員介紹,當你聽到有鐘聲敲響時要留意會有專人製作食物,與此同時就有多位顧客走向同一方向排隊。我地個位好近,所以幾方便第一時間去拎!等待同時就可以出去自助Bar檯,先來簡單冷盤食物,有不同款式火腿、壽司及冷麵全部份量適中唔大件。而我比較想試下多層配料夾一塊鴨胸,味道口感較特別,鴨胸肉爽,好香,其中青瓜增加口感又唔覺搶味,有清新感覺。坐低後第一次聽到鐘聲響起制作既係白酒煮蜆,現場制作等候一陣後面已經多人排隊雖然份量唔太多,但味道唔錯夠入味,有酒香味,蜆大只,無沙。之後仲有避風塘炒蝦,好大只!肉爽!香口,但唔辣岩大眾口味!剛好主菜都整好,肉扒會有一盤調味醬可點!可以自己選擇合適味道,我就貪心每一種味都試些少,由原味到十二種調味都試下,哈哈!其中印象較深都係幾款鹽比較特別,有蒜蓉味、黑椒味等!好多都未試過!而豚扒點蜜糖芥末最夾!肉眼扒叫左五成熟,好稔,好juicy!外邊脆脆地,微微黑椒味,相睇生啲,實質熟啲,剛好收晒血水!重

我地最後叫左澳洲穀飼牛肉眼扒同慢燒鹿兒島豚肩扒!

肉眼扒

叫左五成熟,好稔,好juicy!外邊脆脆地,微微黑椒味,相睇生啲,實質熟啲,剛好收晒血水!重牛味,點少少海鹽已經可以帶出個味度更上一層樓!正!

豚肉不嬲都俾人感覺會硬啲,但呢個好稔,可能慢煮關係。好好食!

途中又一次鐘響,今次係芝士意粉,較特別係將煮熱既意粉直接放在硬芝士上,利用煮熱左既意粉黏上較多芝士同時有芝士香味,可惜較多人排隊,想排多次攞多碗都供應完畢。

嫌頭先既芝士唔夠,自助Bar食物都有芝士提供,我就比較鍾意食軟芝士,如果想濃味的就要硬身芝士。

鮮鮑魚味足口感爽口,好大只,好好肉,好清甜!無限量供應!正!

海鮮bar仲有長腳蟹、麵包蟹蟹同蝦等
好新鮮,啲肉係可以完整甘起出!蝦夠爽口大只!無得輸!

似乎都接近尾聲,鐘聲又一次響起今次係糖不甩,正好我都食緊甜品,今次我排得較後,好彩我係最後幾位都有煮熱好而且煙煙韌韌既甜點作尾聲。

差的唔記得食埋雪糕,有較少見既香蕉味,當然係唔少得有我喜愛既曲奇味。最後仲有有一杯飲品,飲左杯味道偏濃既咖啡。

相片有限,未能一一盡錄,最好方法係自己黎食!

超滿意既一餐,食物新鮮有質素!座位闊落枱又大,坐得好舒服!一定會再黎既自助餐