2020-12-05 651 瀏覽
呢間餐廳係我近期食過最高質嘅日本餐廳,完全覺得係身置日本可以食到嘅質素🙈而且坐得非常之舒服呢👍🏻特級刺身盛:簡直係集所有好味刺身於一身,店員一放上枱,我已經wawa聲!刺身盛有齊赤貝、油甘魚、加拿大海膽、三文魚、吞拿魚腩、三文魚籽同牡丹蝦,每樣刺身都好新鮮,油甘魚同三文魚厚厚一片,食落有爽甜嘅感覺☺️加拿大海膽非常綿滑但又有足夠口感,正!而吞拿魚腩簡直係入口即溶,油脂豐富,簡直回味無窮👍🏻新鮮北寄貝:估唔到新鮮嘅北寄貝係咁嘅顏色,果然食得出好新鮮,而且好彈牙,我又重新愛上食北寄貝了壽司叫咗四款,包括加拿大海膽,皇帝蟹,自家製玉子同甜蝦。加拿大海膽實在太好食,所以忍唔住encore😂皇帝蟹柳壽司啖啖肉,食得出係原條蟹柳,尤其見到啲蟹肉一絲一絲,完全有幸福嘅感覺!而自家製玉子同甜蝦壽司又係冇得彈,玉子甜甜點上小小嘅Wasabi豉油,絕配!串燒就叫左豚肉蘆筍卷、魷魚、帆立貝、芝士雞軟骨。魷魚同帆立貝係用秘製辣醬去燒,辣辣地好出色,我堅鐘意食呢隻辣😋最後叫咗和牛石頭鍋飯,和牛粒好嫩滑,牛肉味濃郁,而且配合菌類蔬菜🥬同少少飯焦一齊食,一啖接一啖,好快成個鍋飯就食完😀估唔到兩個人都可以大食成咁🤣埋單

埋單時仲有驚喜,原來食滿$100 ,餐廳就會送$100 coupon,咁樣真係好抵食啊!我立刻同朋友約定下次食✌🏻
2020-12-02
  • 特級刺身盛