2022-08-22
上星期,帶咗屋企人去將軍澳海旁食一間日本嘢😋,餐廳名叫「花楽」居酒屋,餐廳嘅裝修好日式,而且員工嘅服務態度非常貼心,留意住我哋有啲咩需要💯😊-星期一至五仲做緊指定嘅刺身壽司半價‼️,真係好抵食㗎💯,三文魚壽司低至$8一件,而且三文魚仲好新鮮肥美😍,刺身方面我哋叫咗甜蝦,油甘魚同三文魚腩😍,抵食得來仲要食物質素好高😋-餐廳仲推出咗一個全新嘅二人套餐😍價錢係$488一位,佢嘅餐單非常之豐富,今次我哋暫時就冇試到佢個二人餐單,因為我哋今次係一家人食🫣,我哋散嗌。-我哋叫咗黑松露平目魚沙律🥗,配上柚子汁 味道酸酸甜甜,非常開胃,而且沙律菜非常翠綠色,好新鮮,佢嘅平目魚有輕輕咁燒過個面 👏🏻-我哋叫咗黑松露吞拿魚腩芝士卷🫶🏻,另外叫咗個軟殼蟹水菜卷 兩款都真係好值得食㗎😍 我個人就比較鍾意食吞拿魚卷多啲 口感軟綿綿 壽司飯醋味都好足夠 而且吞拿魚好香 配上黑松露簡直係冇得輸呀✨😋-我哋仲叫埋個燒羊架唔鍾意食既我 呢個都覺得佢哋幾羊架燒得好好食 😋好Juice 肉質鮮嫩,味道唔會太蘇,-安格斯牛肉鍋 個樣望落真係好靚好吸引,脂肪分布好均勻,肉味好出,而且好冧,好好食,一共有八片肉💯🫶🏻,而且個甜豉油
我哋仲叫埋個燒羊架
安格斯牛肉鍋 個樣望落真係好靚好吸引,
脂肪分布好均勻,肉味好出,而且好冧,好好食,一共有八片肉💯🫶🏻,而且個甜豉油野菜鍋湯底 入邊仲有啲蔬菜,同埋粉絲,啲粉絲吸晒啲味 真係好正啊🥰
最後我哋仲食埋個燒牛肉石鍋飯🤪,一上枱已經聞到好香,而且個飯啱啱好,個底部有啲焦香💯✨,牛肉嫩滑💯。
最後叫咗菜天婦羅 炸得好香口,而且個查粉唔會好厚,啲南瓜番薯仲好甜呀😋💯
。