2023-12-14
居酒屋 姫地址:尖沙咀天文台圍2-4號翠景閣低座地下諾士佛臺就去得多,一直都唔知原來係諾士佛臺隔離有間咁高質既居酒屋,先講地理位置,一啲都唔難搵,基本上穿過諾士佛臺就會即刻見到,相當易搵!餐廳環境整潔,坐得舒服👍👍牆身都佈置得相當特別,係用咗唔同酒樽既標籤作為裝飾!今次叫咗個飯,一盤刺身同少少卷物。餐廳既食材係相當相當高質,超級有誠意😋😊👍嚴選季節特上六款刺身盛合 $558六款刺身既食材分別係拖羅,海膽,吞拿魚等等..,食材係超級新鮮,勁有鮮味,餐廳係根據返最近季節當選既食材而挑選出黎,真係每一啖都係享受!😊黑豚腩露筍卷 $40內裡係露筍,被薄薄既黑豚肉包圍晒,一口入面有晒肉同蔬菜,口感好平衡,好美味!日本黑豚腩年糕卷 $42年糕煙煙韌韌,被黑豚肉包圍住,做到外硬內軟,口感形成強烈對比!好好味😋煙肉茄子卷 $35煙肉茄子卷口感酥脆,煙肉的香氣與茄子的柔軟搭配得天衣無縫,美味十足😆清酒煮蜆 $128粒粒蜆肉都勁大粒,好鮮甜!!真係試過最正既蜆肉呀😋 松葉蟹肉釜飯 $198蟹肉釜飯相當有特色,侍應會係我地面前炒飯,相當熱辣辣,而且飯係好好味,蟹肉切成絲撈埋係飯入面,令到每一啖飯都會食到蟹
地址:尖沙咀天文台圍2-4號翠景閣低座地下
嚴選季節特上六款刺身盛合 $558
黑豚腩露筍卷 $40
日本黑豚腩年糕卷 $42
煙肉茄子卷 $35
清酒煮蜆 $128
粒粒蜆肉都勁大粒,好鮮甜!!真係試過最正既蜆肉呀😋
松葉蟹肉釜飯 $198
蟹肉釜飯相當有特色,侍應會係我地面前炒飯,相當熱辣辣,而且飯係好好味,蟹肉切成絲撈埋係飯入面,令到每一啖飯都會食到蟹香味,好正!!
中埜酒造盛藏梅酒(2杯) $156
呢杯梅酒係超級正,聞落去已經有淡淡既花香味,飲落去每一啖都有淡淡既花香味係口腔內散出黎☺️而且味道清清甜甜,最後有少許酒既回甘,成個味道拿掐得非常好,每一啖都係享受😊😊
#梅酒 #居酒屋 姫 #尖沙咀 #美食#