2019-11-29
一直以來都好鍾意食中菜,特別係同屋企人或者長輩。不過香港真係唔係好多中菜餐廳出色,朋友介紹呢間餐廳話好食得來性價比又高,所以今日就黎試吓啦。呢度既網修有啲似餐廳,又有啲似酒樓,呢度所有侍應的服務態度都非常好,好有禮貌。我哋叫咗一個湘菜必食既酸菜魚,一上枱估唔到咁大兜。佢嘅酸菜味好香,食落唔會好辣,酸味就啱啱好。最值得讚嘅係佢嘅魚,唔係好似平時其他餐廳煮到林晒嗰種,而係有啲脆身,好似脆玉鯇咁,食落口感好好。呢個干鍋辣炒大腸賣相一流,而且竟然成個鍋上,下面仲有火燒住,咁就唔怕凍哂啦。佢嘅大腸洗得好乾淨,而且一啲都唔太肥,辣味啱啱好,夠哂開胃。口水雞都好值得一讚,因為佢嘅雞肉好嫩滑。個辣汁都好香好惹味,送飯一流呀。呢間餐廳又平又抵食,唔怪得朋友咁落力介紹啦,下次朋友或者屋企人食飯,我都一定會介紹佢黎呢度呀。