2024-09-10
今日第一次嚟到位於佐敦嘅「和牛燒肉一郎」呢間日式燒肉放題店☺,餐廳嘅裝潢十分有日本風 味 !站喺店門口,可以感到一股濃厚嘅日式氛圍!餐廳環境乾淨整齊,光線明亮,心情都開朗 起來😎😎通常晚餐我都會選擇比較重口味嘅食物,所以今日我決定試吓佢哋嘅任食日式燒肉放題套餐!🤓牛五花(辣味噌醬),牛五花煎得剛剛好,外脆內嫩,辣味噌醬嘅香辣味道真係一流,令成塊牛 肉更加惹味,真係食到停唔到口!牛舌(鹽味),牛舌嘅厚度一致,煎嘅時間唔曬好耐,個鹽味恰到好處,同牛油香氣一齊夹,咬 落去口感煙韌,真係齒頰留香!薄灸蔥花牛舌(鹽味),呢款牛舌特別薄,煎得好均勻,再加上蔥花嘅香味,真係一咬就覺得系 口裡融化左!香蔥海苔溫泉蛋拌飯,飯粒吸收晒溫泉蛋嘅滑溜,同埋香蔥海苔嘅香味,味道超級好,對於我 呢個egg lover黎講真系極品!「和牛燒肉一郎」十分推薦大家去試試!佢地serve嘅肉質都好新鮮,唔會有異味,唔曬驚踩雷😙😙😙