2022-10-24 147 瀏覽
今日襯老闆唔喺度,當然同同事出去食豪啲🤣,最開必係可以唔使急住返去!可以係"妖怪"到慢慢嘆我個午餐!🌟Lunch 特上壽司定食🍣呢個定食好豐富,分別有頭盤,刺身同主食!--頭盤 (鰈魚+海膽加白蝦 +白粟米)頭盤已經好豐富,剌身超新鮮。第一次試白粟米,味道香甜可口。唔錯!--有三款唔同嘅刺身(拖羅配淡雪鹽)- 配搭比較特別,淡鹽嘅味道令到吞拿魚味更突出!(生蠔  北海道鮮鳳趾)- 🦪生蠔勁大隻,口感creamy滑溜,海水嘅鹹味令到蠔味更鮮味!(稻草煙燻鰹魚)- 有好重嘅煙熏味,但就冇覆蓋魚肉本身嘅鮮味。好食!--主食🍣一共有八款唔同嘅壽司,分別係北海道海膽,大拖羅,中拖羅,赤身,玉子,章紅,金目碉同穴子。全部魚生都勁新鮮!口感彈牙爽脆!真係冇得輸😋🌟海鮮丼 🍱成個丼飯食材勁豐富,分別有海膽,三文魚子,甜蝦,章紅魚同拖羅等新鮮食材!刺身仲多過壽司飯。勁正!但我覺得最好味就係海膽同三文魚子!呢兩樣都超鮮味。海膽好大件。食落口海膽味勁濃!三文魚子就脹卜卜。口感彈牙。真係超滿足😍

🌟Lunch 特上壽司定食🍣
呢個定食好豐富,分別有頭盤,刺身同主食!

--頭盤 (鰈魚+海膽加白蝦 +白粟米)

--有三款唔同嘅刺身

--主食🍣