4天前
想食日本燒肉好耐,今晚就同老公去左元朗Yakiniku Kakura 食燒肉。看到餐廳外觀已經給你高檔次的感覺,入到餐廳職員好nice好有效率地安排坐位,餐台與餐台之間寬闊,私隱度十足。首先叫了大判燒!黑毛和牛西冷,呢個黑毛和牛西冷是必食的❤️ 只是看肉上油花分怖已經知道係高質,食落肉質嫩滑,牛味香濃,有入口即溶的感覺,配埋蛋汁無得頂!黑毛和牛內橫膈膜及牛板腱肉都係上盛,肉質軟嫩,連醬汁一起燒,食落juicy, 正!腹前小排可選沒醬汁,配了黑椒及少許鹽,頂級的肉質,就算簡單的調味都已經很出眾。牛舌也是我必食之一,這款塩味上牛舌食落口感彈牙不韌 , 加一點海鹽及少許檸檬汁,味道升級😁若鶏雞腿肉肉質超滑唔鞋口,值得一讚。帆立貝吸收了牛油香,好好食。我同老公最鍾意食燒肉配飯,我地叫左石燒肉泡菜鍋飯,熱辣辣,Yummy!原來Hoegaarden Original (330ml)買一送一呀!!!估唔到餐廳仲送上雪米糍及杏仁霜奶凍做甜品,真係好Sweet.整體真係超水準,好滿足😉
若鶏雞腿肉肉質超滑唔鞋口,值得一讚。
帆立貝吸收了牛油香,好好食。
!
整體真係超水準,好滿足😉