晏晝o係上水親戚屋企拜完年,我同老婆兩個人夜晚諗住落去附近彩園廣場睇下有咩好食。行下行下比一間餐廳門面吸引住,因為佢出面係有一個賣台式飲品既counter,而望落佢飲品 menu 都好吸引,因為時間尚早 (約6:30pm),所以入到去即刻有位!雖然我地得 2 個人,佢亦都有 2 人枱,但店員好貼心咁安排左張 4 人枱比我地,話等我地可以坐得舒服d,好抵讚!坐低一打開menu,即刻比 *原隻波士頓龍蝦喇沙* 幅相吸引住!見到佢個價錢$88咁平我嚇左一跳!!然後望一望隔離枱,差唔多枱枱都有叫,所以我地都唔執輸 order 返一碗先。原隻波士頓龍蝦喇沙 $88嘩~一上枱果陣我地都忍唔住嘩左一聲!隻龍蝦好大隻,而湯麵 ("侵侵"=油麵+米粉) 既份量都唔少,仲勁香添呀!隻龍蝦本身廚房已經有幫我地敲碎左d殼等我地食果陣容易 d 拆肉,所以我地只要戴手套,好容易就拆到大大啖肉出黎!龍蝦肉肉質彈牙,唔會太膠亦唔會太霉,超高質!馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬 $68真心要讚下佢地呢個撈檬做得好出色!首先係佢既檬粉係夠哂凍,呢樣好多好出名既餐廳都做唔到!其次就係佢既配料 (蘿蔔絲,生菜絲,椰菜絲)都切得好幼細

坐低一打開menu,
原隻波士頓龍蝦喇沙

原隻波士頓龍蝦喇沙 $88

龍蝦肉肉質彈牙,唔會太膠亦唔會太霉,超高質!

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬 $68

都切得好幼細,再加埋脆口既花生同脆漿,撈埋一齊食既口感係超級好!豬扒更加係水準之上,夠哂惹味而且肥瘦適中,非常好食!
香茅雞翼

香茅雞翼 $58

開頭以為只係得5隻雞翼,原來仲配埋青木瓜沙律。

雞翼好香好入味,青木瓜沙律酸酸甜甜,好開胃!
芒果芝芝冰茶

芒果芝芝冰茶 $33

同樣都係大大杯,先飲頂頭既芝士奶蓋先, 芝士味夠濃,但我更欣賞佢既茉莉花茶底,茶味夠清香!
香芒椰汁糯米飯

香芒椰汁糯米飯 $48

我又係比佢幅相吸引左而叫既,果然無令我失望!糯米飯既質素亦好高, 椰汁味好重而飯既口感亦好好,唔會好似出面食果d硬掘掘。

總括黎講呢餐真係十分滿意,不論食物及服務都好高分!誠意推介大家黎試下!
2020-01-30
5 分鐘 (堂食)
原隻波士頓龍蝦喇沙
馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬