2024-07-20 371 瀏覽
今次揀左好高質嘅西餐一齊傾計食飯🍽️餐廳位置係堅尼地城站行過去5-8分鐘左右餐廳有室內同埋室外位置,室外仲可以帶寵物tim~🥰歐陸工業風嘅裝修令人有種好舒服嘅感覺,入面座位寬敞,仲會有bb凳好貼心👍🏻門口位置有個小小Candy corner🍬仲有個靚靚千秋打卡位🌸天氣咁熱🥵飲品我揀左椰子飄香🥥,好香椰子味仲帶左微微嘅菠蘿香味🍍,夏天飲真係好解暑,好清爽嘅感覺😌日本青森王林蘋果蟹肉沙律評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻青森王林蘋果中間每層夾住蟹肉沙律,蟹肉沙律配埋爽甜既蘋果,每一啖都好有口感,好match好特別🍏泰式雞肉芒果沙律評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻沙律菜加上左洋蔥絲、青瓜、車厘茄同芒果粒🥭烤雞肉好嫩滑小朋友都好啱食,仲有個泰式醬汁配比你,好fresh😋香燒蒜蓉大啡菇配忌廉菠菜苗評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級好食!!!大啡菇好juicy好多汁,好creamy濃郁既忌廉汁煮菠菜苗,每一啖都係好juicy,仲有好多芝士係焗完溶於面,真係令到整個口感昇華👍🏻五花肉煎帶子配南瓜蓉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻擺盤已經令人垂涎欲滴🤤五花肉上面都有帶子,五花肉煎得好香口,半肥瘦既肉入口即溶,帶子煎到有脆邊😋黃
今次揀左好高質嘅西餐一齊傾計食飯🍽️
餐廳位置係堅尼地城站行過去5-8分鐘左右
餐廳有室內同埋室外位置,室外仲可以帶寵物tim~🥰
日本青森王林蘋果蟹肉沙律
泰式雞肉芒果沙律
香燒蒜蓉大啡菇配忌廉菠菜苗
五花肉煎帶子配南瓜蓉
黃金蟹黃意粉
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
意粉嘅醬汁好creamy仲啖啖蟹黃,意粉口感軟硬適中,每條都沾滿醬汁,每啖都充滿蟹肉,令人一試難忘🤤
Grilled Chicken Breast
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
烤雞胸肉質多汁嫩滑,外層燒成網紋狀視覺已經享受,配搭埋牛油果芒果salsa更加fresh,而烤薯菜亦令到主菜更豐盛😋
US美國封門柳
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
5成熟嘅肉質亦都超軟腍,肉香緊緊鎖住,牛柳入口感juicy😋
芒果酥皮拿破崙
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
看似簡單嘅甜品都係非常考功夫,每層酥皮夾住新鮮既芒果忌廉,酥皮香酥鬆脆,忌廉軟滑濃郁仲夾雜雲呢拿籽,令到整個甜品都有意想不到嘅驚喜🥰
意大利芝士蛋糕
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
咖啡控必食🙈除左有咖啡味仲有淡淡嘅酒味😌tiramisu面頭有一球咖啡雪糕,口感好絲滑,仲有一層朱古力片,第三層就係cream cheese 口感綿密,香濃而甜度適中🤤🤤