2024-11-18 0 瀏覽
嗰日男朋友畀咗個驚喜我,帶我去天空虎嘯呢度食「真阿拉斯加長腳蟹海鮮蒸汽刺身套餐」,我真係好開心,因為呢個套餐我想食好耐喇,聽朋友講呢度嘅海鮮都非常新鮮,服務又好,真係多謝男朋友帶我嚟呢度享用晚餐。刺身頭盤- 每種刺身都用冰凍住以保持新鮮,樣樣都好好食,尤其係日本室樽生蠔,肉質肥美,鮮甜之餘帶有啲鹹味,值得畀個like。阿拉斯加長腳蟹- 食落去肉質非常有嚼勁,仲有帶啲微微嘅回甘味,味道非常新鮮,係頂級嘅食材。鮮北海道北寄貝- 都係數一數二肉質肥美嘅貝類,肉質鮮嫩肥厚,口感爽脆彈牙,味道都鮮甜十足,非常好食。龍蝦湯蒸蛋配蟹肉-一口氣可以食到三種唔同嘅味道,清甜嘅龍蝦味,新鮮嘅蛋味同埋蟹肉嘅鹹甜味,整體味道非常豐富。蘋果汁(熊仔冰)&橙汁(老虎冰)-清爽可口嘅果汁消暑解渴,一邊飲果汁一邊欣賞海景。