2023-06-13 82 瀏覽
喺中環雲咸街呢間韓式steak house 🥰 超勁高質❤️ 食完之後超想推介俾大家😎 佢門面係水泥灰色, 門口比較隱蔽😆 所以大家千其咪唔好Miss咗啊😆 但入到去之後佢地黑色配紅色燈嘅設計😍 超有型格❤️一坐低就已經準備咗四款前菜俾我地❤️有青瓜🥒 魚仔🐟 醃蘿蔔🥕 同埋泡菜呢啲傳統韓式前菜🥰Fetal Chrysanthemum 🍶 ($280/壺)之後經理就過嚟同我哋介紹吓Menu👍🏻 佢仲介紹我哋試吓佢哋嘅燒酒🍶 因為全部都係in house 自己整嘅😎 我哋揀咗菊花味🌼 超鍾意呢個👍🏻 菊花味好香❤️ 冇加冰入口會比較濃味, 但帶甜味🥰 另外加咗冰個杯,更加易入口😍 店長話酒精濃度大概18度, 菊花真係好香好特別,誠意推介大家試吓😎 Beef Tartare 🐮 ($280)用咗白松露油, 新瀉雞蛋🥚 係可以生食用既,同埋36 個月巴馬臣芝士去調味🧀 經理即席係你面前幫你加芝士同埋mix 個牛肉他他😍 他他好香松露味👍🏻 加埋芝士同埋雞蛋,令到牛肉嘅口感更加香滑🥰 味道更加濃郁 ❤️ 真係好好食😋 依個已經咁好食經理竟然話佢只係regular😆 另外仲有個係用整和牛嘅😎JJJ pr

Beef Tartare 🐮 ($280)

JJJ premium Butcher’s Cuts🐮 ($580/person/set)
終於到主角出場啦😎 我最期待嘅燒肉🥰 個set 入面有4款唔同嘅肉🐮 包括 45days dry aged ribeye, chop back, hanger 同marinated galbi😍 配埋自家製嘅韓式醬汁❤️ 呢度嘅Service真係好好👍🏻 店員會幫你燒埋🥰 真係超貼心❤️

45 days dry aged ribeye 油脂分布平均👍🏻 入口軟熟🥰 充滿油香❤️

Marinated Galbi 個味道醃得味道岩岩好👍🏻 店員建議我哋加埋菜包住一齊食🥰 我自己都好鍾意呢款❤️

Chop Back 肉味比較濃郁👍🏻 有咬口🥰

Hanger 呢個肉味喺最濃😍 配埋個洋蔥嘅甜味一齊食🥰 味道啱啱好❤️

Cold Wheat Noodles 🍝 ($250)
店員好細心咁幫我地剪開同分埋個水冷麵❤️ 依家夏天食呢個真係一流👍🏻 冰冰涼涼嘅感覺🥰 入邊有青瓜🥒 醃咗嘅白蘿蔔🥕 同埋牛展片😍水冷麵口感好煙韌😋

Makgeolli Gelato ($80@)
呢個雪糕味道好特別🥰 口感好milky ❤️ 帶小小米酒香😍 加埋面頭酸酸地嘅乾檸檬片一齊食, 更加有層次😎
  • Beef Tartare
  • JJJ Premium Butcher’s Cuts