2018-11-30
重遊舊地,發覺路德圍囝頭好多店舖都變左。細細個源晶粉麵GE位置,都已經比被取代。兜個圈,行到累,就去試下呢間名捌月!成間餐廳個感覺都好CHILL,感覺上都係食d STANDARD GE 西餐,但食過,就發現根本一d都唔簡單,一d都唔STANDARD。加拿大黑毛豬斧頭豬扒一睇個賣相就已經流哂口水!舊扒好大舊好厚,完全足夠2個人食。本身一切開黎,發覺未熟透,好生下,咁就緊係即刻同侍應哥哥講啦。咁侍應哥哥都好悉心解釋返係專登GE,因為D肉係外國運返黎,處理好哂,消哂毒,7成熟係最好食GE!奈何小弟比較大鄉里,過唔到自己果關,唯有勞煩廚房整熟D。個人安心哂啦,就咁緊係開動啦!一切開,仲係好淋,食落口,真係第一次食咁靚GE豬,好香好淋,好有肉味!果刻先發覺,原來靚GE豬,可以好食過牛咁多!!超級極度推介!!!!!黑松露芝士炸薯條粗薯條配黑松露同芝士,同期待GE一模一樣,唔會有咩大驚喜,都幾好食!! 份量都唔小,夠2個人食,不過芝士再多D就好啦。價錢上睇落去偏貴,但食落你會發覺絕對物超所值!! 好高質GE餐廳,為左個斧頭扒,必定會再黎。
兜個圈,行到累,就去試下呢間名捌月!
加拿大黑毛豬斧頭豬扒
黑松露芝士炸薯條