2018-12-07
有好幾次經過黑木門口都覺得佢好有日本feel,今次終於同朋友book左枱黎試下呢間餐廳。提一提想食最好預先book位,因為平日夜晚都好full。我地揀左$688 ge omakase,包左前菜、12串串燒、煮物、吸物、燒物、季節海鮮同食事前菜包括海螺、豬肝、青瓜,d螺好鮮甜,加埋辣辣地ge汁,好好味!土耳其黃椒食落比平時d椒甜燒牛排唔好睇佢細細串,食落啖啖肉燒黑豚肉呢串大力推介,串黑豚肉落左孜然粉燒,上枱已經好香好吸引,食落不得了白鱔層皮燒到脆卜卜,肉層同口感都好好翠玉瓜燒完都仲好juicy,唔錯雞肉棒配溫泉蛋呢串雞肉棒好特別配埋溫泉蛋,點埋蛋ge口感同味道即刻提升左,推介沖繩豬手有兩大件,好lum好入味明太子飯糰細細件,飯糰面係脆身,幾特別秋刀魚燒得好靚好香,好多肉茶壺湯好別緻,即使上左枱一段時間倒出黎都係有煙出,個湯好鮮甜,打開個蓋一睇原來入面好足料,有蜆有菇有豬肉,有驚喜Overall 餐廳食物質素都好滿意,環境舒適,而且店員都好貼心,每次食物上枱前都會介紹番食物,一定有下次。
土耳其黃椒
食落比平時d椒甜
燒牛排
唔好睇佢細細串,食落啖啖肉
燒黑豚肉
白鱔
層皮燒到脆卜卜,肉層同口感都好好
翠玉瓜
燒完都仲好juicy,唔錯
雞肉棒配溫泉蛋
沖繩豬手
有兩大件,好lum好入味
明太子飯糰
細細件,飯糰面係脆身,幾特別
秋刀魚
燒得好靚好香,好多肉
茶壺湯