2023-04-01
👧🏻😋👅🍽✨超高質驚喜Tapa!! 🤩-Tapa Room 🇭🇰 觀塘觀塘道348號宏利廣場地下G02號舖 🇭🇰-💃🏻室內地方唔算大但好乾淨, 見店員一pint pint酒搬出去, 原來戶外位勁chill, 不過我focus影食物都係光啲好😆💃🏻叫得Tapa Room果然Hot & Cold tapas都超多款, 賣相靚味道好-🥔🥚🍗西班牙薯仔蛋餅 $78+肉腸茸 $20💯去親西班牙餐廳都一定叫蛋餅, 呢個都算最impressive 😍💯薄薄既蛋皮包住薯蓉, 又有少少未打到好蓉既薯塊💯蛋同薯好多時會少少寡, 但加左腸茸係不得了, 鹹鹹地點綴左成個蛋餅-🐑莫希托羊肉串燒 $78✨羊肉大大舊好肥美又夠juicy✨個汁有芥末籽, 酸酸甜甜好清新, 香料唔會好重但夠味-🐠 薄切炙燒吞拿魚腩 $98💯吞拿魚腩勁嫩滑🤤 炙燒左魚油更香, 灑左白芝麻同好似辣椒籽既野(唔辣)又有另一個層次既香-🍖炸黑毛豬火腿球 $78✨完全冇諗過包住火腿碎既係白汁勁特別, 有少少水果香甜味,令個汁冇咁膩-🐓霹靂蜜糖烤法國黃油春雞(一隻) $188💯piri piri汁係用醋, 辣椒, 檸檬等等調味, 加埋蜜糖酸甜辣都
超高質驚喜Tapa!! 🤩
Tapa Room
🇭🇰 觀塘觀塘道348號宏利廣場地下G02號舖 🇭🇰
🥔🥚🍗
西班牙薯仔蛋餅 $78
+肉腸茸 $20
💯薄薄既蛋皮包住薯蓉, 又有少少未打到好蓉既薯塊
🐑
莫希托羊肉串燒 $78
✨羊肉大大舊好肥美又夠juicy
✨個汁有芥末籽, 酸酸甜甜好清新, 香料唔會好重但夠味
🐠
薄切炙燒吞拿魚腩 $98
🍖
炸黑毛豬火腿球 $78
🐓
霹靂蜜糖烤法國黃油春雞(一隻) $188
💯piri piri汁係用醋, 辣椒, 檸檬等等調味, 加埋蜜糖酸甜辣都有超開胃
💯烤雞多汁嫩滑, 雞髀雞翼啲軟骨勁正🤤
🍷
RED/WHITE SANGRIA $60
✨食西班牙菜梗要配杯Sangria😁 甜甜酸酸既果粒配紅酒就係精粹
✨有WHITE SANGRIA好特別, 白酒配青蘋果, 荔枝同熱情果呢啲酸性較高既生果, 都非常夾👍🏻